Search

Цікава екскурсія старим містом

Цікава екскурсія старим містом


Осінь – мальовнича пора року, листя опадає з дерев, поступово змінюється пейзаж. Але ще зберігаються сонячні та погожі дні. Осінь прийшла і в коледж.

За ініціативою студентської ради гуртожитку ВСП « Заліщицький фаховий коледж ім. Є. Храпливого НУБІП України» була проведена краєзнавча екскурсія м. Заліщики.

Студенти, які проживають у гуртожитку коледжу мали змогу ознайомитися з цікавими природоохоронними та історичними об'єктами краю. Зокрема, вихователі Олійнич Р.О. та Посконюк Г.П. розповіли студентам про погруддя славетній оперній діві, уродженці Тернопільщини — Соломії Крушельницькій. У цьому містечку співачка побувала 1905 року з Шевченківською концертною програмою.

Юні вихованці дізналися і про пам'ятний знак на вулиці родини Храпливих, зокрема ім'я професора Є.Храпливого носить навчальний заклад.

Студентів було ознайомлено з Національним природним парком «Дністровський каньйон». Залі́щицький парк  — парк-пам'ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення в Україні.

Заснований наприкінці XIX століття на лівій терасі берега річки Дністер. Це — один з найдавніших парків Тернопільської області (є інформація, що це було 1805 року), одночасно заклали і палац, який ми називаємо палацом Бруніцьких. 1798 року князь Юзеф Понятовський купив 5 га землі над берегом Дністра і заклав тут палац та парк. Але потім продав Ігнатію Бруніцькому. Династія Бруніцьких володіла Заліщиками понад 100 років. Остання власниця палацу — баронеса Стелла фон Турнау.

Тут зростають дерева, кущі та ліани 45 видів, у тому числі 25 екзотів: гінкго дволопатеве ,3 дерева бундука канадського , каштан кінський, тополя дельтоподібна , софора японська плакуча.

Багато цікавої та корисної інформації студенти почули під час цієї екскурсії.


Наталя Гедзик, голова студентської ради гуртожитку

: