Search

Знайомтесь – це МИ, майбутні агрономи з 12 групи!

Знайомство зблизька

Знайомтесь – це МИ, майбутні агрономи з 12 групи!

Всім привіт! Вас вітають 25 мужніх парубків та 2 чарівні дівчини, а разомми - 12 група спеціальності 201 «Агрономія». Цього року ми з гордістю поповнили ряди студентів ВСП «Заліщицький фаховий коледж ім. Є.Храпливого» НУБіП України і розпочали свій шлях здобуття необхідних знань, умінь та навичок, щоб опанувати обрану нами спеціальність і стати успішними у майбутньому. А допомагатимуть нам у цій нелегкій справі колектив досвідчених викладачів коледжу та наша куратор – викладач іноземних мов Ольга Марківна Завінська.

Агроном - ця професія завжди актуальна, надзвичайно складна, цікава. Агроном - це найважливіший фахівець сільського господарства. Саме в його завдання входить розробка нових методів підвищення врожайності, культивація видів, освоєння нових, раніше не властивих цій місцевості сільськогосподарських рослин. В одній особі агроном - це вчений-селекціонер і бригадир на сільськогосподарських роботах. Але головне, що ця робота творча. Адже якщо узагальнити всі обов'язки агронома, то його завдання - нагодувати населення планети, яке рік за роком тільки зростає. Нам теж дуже хочеться навчитися усьому цьому, адже агрономи знають, коли і як садити сільськогосподарські культури, чим і як удобрювати, коли прибирати, як уберегти врожай і як його максимально збільшити. Тому саме цю професію ми опановуємо в коледжі.

Але студентське життя – це не тільки навчання, це нові знайомства, зустрічі з цікавими особистостями, нові досягнення у спорті, захоплюючі екскурсії та відвідування нових місць, можливість проявити свої лідерські якості, розкрити творчий потенціал та весело і корисно провести час у компанії нових друзів та викладачів.

І хоч провчились ми тільки один семестр, але за час навчання у коледжі вже можемо похвалитись першими успіхами. Ми були активними учасниками тижнів дисциплін і тому нагороджені дипломами за свої досягнення: Всеукраїнська інтернет-олімпіада з математики «На урок» - дипломи ІІ ступеня (Денис Андрусик та Віктор Строцень) та інтелектуальний конкурс «Математика – гімнастика для розуму» від Всеосвіти (Денис Андрусик, Петро Дубець, Микола Якимівський). Також ми брали участь у заходах, присвячених тижню рідної мови у коледжі, зокрема у І етапі ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика (Денис Андрусик - ІІ місце). Свою ерудованість ми також проявили у конкурсах «Фольклорний серпантин» та «Кмітливі інформатики» у рамках тижня інформатики.

Не відстаємо ми і у спорті, тому маємо призові місця з легкої атлетики (Максим Денис, Вадим Кульба, Станіслав Макух, Олександр Українець), штовхання ядра (Іван Надачковський, Василь Рудевич), настільного тенісу (Олександр Українець).

Також брали участь у командних іграх з футболу та волейболу та Богатирських іграх між технологічним та економічним відділеннями коледжу. Віктор Строцень та Арсеній Стойко захищали честь коледжу на Міжобласному турнірі з волейболу і здобули бронзу. А наша Іванка Дуць у складі команди дівчат завоювала четверте місце на цьому турнірі, а також зайняла перше місце зі штовхання ядра серед дівчат коледжу!

Свою креативність і дизайнерські прояви ми продемонстрували на конкурсі квіткових композицій, присвяченому 30 – річчю Незалежності України «Україно, ти для мене – диво!», що відбувся в рамках тижня еколого-біологічних дисциплін.

Також ми чудово презентували себе на конкурсі «Таланти твої першокурснику» та разом з 11-КЕ групою підготували чарівне та креативне новорічно-різдвяне свято.

З метою покращення благоустрою та екологічного стану території коледжу ми є активними учасниками екологічної толоки «За чистедовкілля»і постійно підтримуємо чистоту та порядок на закріпленій ділянці.

Весело та цікаво ми живемо у гуртожитку і завжди беремо участь у різноманітних заходах: представили нашу групу на святі «Знайомство з першокурсниками», дружно проявили себе на «Веселих стартах», змаганнях до Дня фізкультури і спорту та змаганнях із настільного тенісу.

А попереду ще так багато всього нового, цікавого, незвіданого. Ми будемо дуже старатись і поступово підкорювати все нові і нові вершини, а ви нас, будь ласка, підтримайте і ми обіцяємо, що не підведемо!

Студенти 12 групи

Ольга Завінська, куратор

: