Search

Студентські квитки в застосунку «Дія»

Студентські квитки в застосунку «Дія»


 

Вступивши до коледжу, кожен здобувач освіти отримав так зване «посвідчення» – студентський квиток, активований в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО), котрий надає безліч можливостей на весь період навчання особам, що навчаються на денній формі.

Від тепер здобувачі освіти навчального закладу мають змогу користуватися електронним студентським квитком. Це стало можливим завдяки затвердженій Урядом постанові «Про реалізацію експериментального проєкту щодо застосування електронних студентських (учнівських) квитків».

Для того, щоб отримати е-квиток, необхідно завантажити на смартфон додаток онлайн-сервісу державних послуг "Дія" та пройти ідентифікацію в ньому.

Оцифрування студентських квитків відбувається за згоди особи на використання даних, зокрема персональних, що містяться в Реєстрі студентських квитків Єдиної державної електронної бази з питань освіти. Е-квиток формується автоматично за умови наявності усіх необхідних відомостей про студентський квиток державного зразка в Реєстрі ЄДЕБО та містить унікальний електронний ідентифікатор – QR-код. Перевірка достовірності е-квитка відбувається за допомогою технічних засобів без додаткового пред'явлення документа, що посвідчує особу.

Отже, за допомогою мобільного застосунка «Дія» електронні студентські квитки можна використовувати на постійній основі. Документ має ті ж функції, що і пластиковий аналог. Електронна версія підтверджуватиме статус здобувача освіти та право на пільги, передбачені законодавством.

Завантажити безкоштовний мобільний застосунок «Дія» та отримати цифровий студентський квиток можна в App Store чи Google Play.

Тепер ви знаєте, як можна використовувати свої студентські можливості сповна!


 Ольга ГАЛАЙДІДА,
методист по роботі зі студентами денної форми навчання

: