Search

Гуртожиток – твій дім, ти у ньому господар

Вісті з гуртожитку

Гуртожиток – твій дім, ти у ньому господар

Здобуваючи освіту в Заліщицькому фаховому коледжі, значну частину часу студенти проводять в гуртожитку. На період навчання він стає справжнім другим домом. Вже з перших днів після поселення сюди облаштовуються кімнати, і студентський загал залучається до насиченого подіями життя гуртожитку. Опікою і турботою вчорашніх школярів, які на певний час покинули батьківські домівки, оточують не тільки куратори академічних груп, але й вихователі гуртожитку. В початковий період проживання новоприйнятих вони надають побутові поради та сприяють тому, щоб процес адаптації до нових умов пройшов успішно.

А вже згодом продовжується активне, насичене різноманітними заходами, життя студентського гуртожитку.

Традиційними стали бесіди на духовну тематику о. Володимира. Цікаво і змістовно проводяться Дні іменинника в гуртожитку, які дають можливість його жителям відчути себе великою родиною. Дбаючи про змістовне дозвілля та здоровий спосіб життя вихователі гуртожитку спільно з Радою гуртожитку організовують численні спортивні змагання: «Веселі естафети», шахово-шашкові та тенісні турніри, вечори-дискотеки, екскурсії по місту.
Вихователями проводяться численні повсякденні бесіди по дотриманню техніки безпеки, про шкідливість вживання алкоголю та тютюнопаління, дотримання протиепідеміологічних заходів, маскового режиму, зустрічі з працівниками правоохоронних органів. Значна увага надається підтриманню належного санітарного стану. Крім щоденного прибирання, щосереди проводиться санітарний день по прибиранню пригуртожитської території. Бесіди вихователів спрямовані на формування взаємоповаги, толерантності, терпимості. Основним лейтмотивом таких бесід, в тому числі індивідуальних, є формування почуття необхідності бути корисними суспільству.

Прикро, що цьогоріч не вдається провести, як належить, Свято закоханих - День св..Валентина. Тож від імені вихователів, працівників, Ради гуртожитку бажаємо нашим вихованцям: кохайте та будьте коханими, і пам'ятайте, що студентські роки – найкращі в житті людини. Гордо несіть звання студента, а згодом випускника ВСП «Заліщицький коледж імені Є.Храпливого НУБіП України» і будьте успішними!

Роман ОЛІЙНИЧ, вихователь гуртожитку

: