Search

Весни і сонця в кожну домівку

Ось і прийшла весна, а разом з нею - головне свято, свято наших жінок, 8 Березня, день, коли всі чоловіки країни стають уважними і чуйними. На вулиці маси поспішаючих, скуйовджених, з напівбожевільними очима чоловіків, що стрімко пересуваються з магазину в магазин, у пошуках подарунка для своїх жінок та коханих.

Міжнародний жіночий день має давні традиції. Виявляється, що ще древні римляни відзначали жіночий день (правда не міжнародний). Серед багатьох римських богинь була богиня Юнона, жінка верховного бога Юпітера, богиня шлюбу, материнства, покровителька успіху і перемоги.

 

В честь цієї богині 1 березня відзначалося свято матроналії. Це свято святкували матрони – вільнонародженні римські жінки, які були в законному шлюбі. В цей день вони отримували подарунки від чоловіків, давали рабиням вихідний і святково одягнуті, з вінками квітів на головах, йшли чомусь в храм іншої богині - Вести, яка рахувалася богинею домашнього вогнища і берегинею римської держави. Тут для нас є багато незрозумілого. Це було свято на честь богині Юнони, чи на честь жінок? Чому йшли не в храм Юнони, а в храм Вести? В урочистостях брали участь тільки жінки, а що робили чоловіки? Чи було це і їхнім святом також? Втім, жінки завжди були загадкою...

Оскільки 8 Березня - свято усіх жінок, студпарламент нашого коледжу вирішив порадувати їх скромними, але теплими для душі подарунками. Усіх жінок коледжу привітали красиві та мужні студенти з добрими словами та побажаннями від щирого серця. Думаю, що тепер ми робитимемо це кожного року, адже дивлячись в такі здивовані хороші жіночі очі, просто неможливо позбавити маленької, але все ж таки, радості.


 Качор Олег,

голова інформаційного пресцентру студпарламенту

: