Search

Відверта розмова з старостами академічних груп

Відверта розмова з старостами академічних груп


25 квітня 2023 року в читальному залі бібліотеки ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБіП України» відбулася зустріч представників дирекції коледжу з старостами академічних груп.

Перед студентськими лідерами виступив директор коледжу Борис Степанович Павлюк, який зупинився на актуальних питаннях організації освітньої діяльності та побуту студентів.

Було актуалізовано тему підготовки студентів ІІ курсу та студентів випускних груп до складання національного мультипредметного тесту (НМТ), завдання підготовки до екзаменаційної сесії, участі студентів у профорієнтаційній роботі, організацію дозвілля. Наголошено на участі студентів у заходах відзначення 125 річниці НУБіП України та 125 річниці від дати заснування Садівничої школи, як провісника сучасного коледжу. Директор коледжу актуалізував увагу студентів першокурсників на підготовці до складання першої залікової сесії та участі спортивних команд коледжу у Спортивних іграх студентів коледжів відокремлених підрозділів НУБіП України з нагоди відзначення 125 річчя заснування НУБіП України.

У виступі заступника директора коледжу з навчальної роботи було наголошено на підготовці студентів випускних груп спеціальностей «Економіка», «Агрономія», «Облік і оподаткування», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Фінанси, банківська справа і страхування» до участі в пілотному проекті з моніторингу якості фахової передвищої освіти, який проводиться у травні-червні 2023 року.

Акцентовано увагу також на результати проміжної атестації студентів, дотримання навчальної і виконавської дисципліни, академічної доброчесності.

В обміні думками з представникам студентських груп звучала тема соціальної підтримки студентства в складних умовах сучасності, взаємодопомогу і згуртованість студентських колективів, сприяння ЗСУ і переміщеним особам та роль старостату у вирішенні цих проблем. Пропозиції та запитання висловлювали голова Ради старостату староста 31 групи Марія Угринюк, староста 42 групи Володимир Паскевич, староста 34 групи Ганна Гоменюк та інші.

Заступник директора з виховної роботи Ігор Ярославович Книш торкнувся питань розвитку студентського співуправління, організації позанавчальних заходів та дотримання правил поведінки і безпеки в сучасних умовах.

Методист навчальної частини Ольга Василівна Галайдіда повідомила про стан та особливості реєстрації студентів для складання НМТ та систему підготовки до його проходження. В зустрічі брали участь завідувачі відділень Роман Васильович Андрусик, Лариса Василівна Стрільчук та завідувач канцелярією Ірма Людвиківна Андрусик.

Директор коледжу Б.С. Павлюк висловив готовність дирекції коледжу надалі продовжити тісну співпрацю зі студентським активом для удосконалення фахової підготовки навчальної та виховної роботи в коледжі. В єдності і цілеспрямованості спільної діяльності – ключ до успіху в досягненні якісних навчальних результатів.


 Михайло Сопилюк, заступник директора з навчальної роботи

: