Search

Підкорення вершин

Підкорення вершин

Для цікавого проведення вихідних ми, студенти 32 групи разом із куратором поставили перед собою завдання підкорити гори.

Потрібно взяти на приціл вершину, проте не варто забувати насолоджуватися краєвидом.

Верхівка Говерли представляє собою великий плоский оглядовий майданчик. За сприятливих погодних умов звідси можна побачити чудову панораму карпатських гір, зокрема окремо стоячий Петрос, Карпатські Ґорґани, а то й Мармарощину, котра знаходиться в Румунії.

Говерла - найвища вершина України, її висота сягає 2061 м над р.м. Говерла знаходиться на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей, а отже входить до Карпатського біосферного заповідника та Карпатського національного природного парку одночасно і охороняється ними обома.

Схили гори зачаровують буковими і смерековими лісами, їх тиша та спокій допомагають відчути карпатський дух та єднання з природою. У лісових хащах можна зустріти безліч тварин, деякі види навіть занесено до Червоної книги України.

А ввечері біля вогнища студенти ділились враженнями, отриманимии під час сходження на найвищу вершину України.

По дорозі додому відвідали ще водоспад у Яремче та оглянули зачаровуючі краєвиди і познайомились із вишивками краю та дегустували сири , а ще дізнались про виробництво косметики із використанням карпатської води.

Нехай ваші мрії будуть більшими, ніж гори, і нехай у вас вистачить сміливості підкорити їхні вершини.

Студенти 32 групи,

куратор групи Наталя СИДОРЧУК

: