Search

Перші кроки до екологічного майбутнього

Зовсім нещодавно в нашому коледжі стартував екологічно-просвітницький проект по роздільному збиранню твердих побутових відходів, мета якого полягала в удосконаленні системи збору вторинної сировини безпосередньо з джерел їх виникнення прогресивним методом за допомогою контейнерів. Шляхом реалізації проекту є також зміни у відношенні людей до навколишнього середовища та покращення екологічного стану місцевості. Студенти і персонал коледжу продемонстрували позитивні результати співпраці. В результаті нам вдалося зібрати та реалізувати на пунктах прийому чималу кількість твердих побутових відходів, а саме: 220,5 кг макулатури, 23 кг пластикових виробів та близько 10 кг скла.

Розуміючи всю складність реалізації екологічних проектів, інноваційність ідеї сортування сміття та специфіку роботи з населенням та нетривалий час заснування, можна стверджувати що перші кроки до позитивного екологічного майбутнього зроблені. Хочеться подякувати всім, хто приклався прямо і опосередковано до реалізації цього проекту, всім, хто усвідомив всю важливість і необхідність екологічного способу життя.

Ми багато чуємо про різні екологічні проблеми, але часто думаємо : «Це далеко, це мене не стосується, у мене є вода, їжа, мені тепло, а екологічні проблеми – це не в моєму житті». Заплющувати очі на проблему - справи не вирішує. Загрозливі цифри, що ілюструють стан забруднення навколишнього середовища, наведені в екологічних дослідженнях зростають щодня. А сумні наслідки цих проблем ми можемо побачити оглянувшись навколо.

Пам'ятаймо - наш свідомий спосіб життя вже сьогодні може вирішити чимало проблем сьогодення і майбутнього.

 

Баран А.В., викладач екологічних дисциплін

: