Search

Студентський стартап: соціально-економічний розвиток регіону

Студентський стартап: соціально-економічний розвиток регіону


В сучасних кризових умовах різко загострюються економічні й соціальні протиріччя. У цій ситуації найважливішим фактором подальшого ефективного, прогресивного розвитку є становлення сучасної наукової системи управління на всіх рівнях, включаючи регіональний. Вирішення регіональних проблем повинне спиратися на розгорнуту концептуальну основу, що припускає проведення глибоких теоретичних досліджень регіонального розвитку регіонів й регіональної політики. Забезпечення цього стало соціально-економічного розвитку регіонів, підвищення їх конкурентоздатності неможливі без розробки ідей та проектів.

З цією метою команда «Півострів змін» ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» у складі студентів 201 С-О групи: Світлани Олейнич, Дарії Думки, Надії Макух взяла участь у проекті «Студентський стартап: соціально-економічний розвиток регіону», який відбувся 19 травня 2016р. в Чортківському навчально-науковому інституті підприємництва і бізнесу. Команда коледжу презентувала бізнес-план переходу кооперативу «Ратай» до надання послуг за моделлю «Від поля, ферми – до споживача». Своїм проектом бізнес-плану на прикладі елітного кооперативу «Ратай» Заліщанщини, майбутні економісти-аграрії хотіли продемонструвати вплив розвитку кооперативного руху в умовах ринку на збереження українського села із його родючими землями, розумними господарями на покращення його соціально-економічного розвитку, зміцнення фінансово-економічного стану як окремого підприємства, регіону і країни в цілому та виведення України з економічної кризи як нагальної проблеми сьогодення. У підсумку команда коледжу була нагороджена дипломом за найкращий проект конкурсу студентських ідей «Стартап – 2016» у номінації «Економічний розвиток».

Без сумніву, всі представлені учасниками стартапи були варті уваги і повинні бути впроваджені у життя регіонів нашої держави.

Свої стартапи представили креативні, енергійні, повні ідей учасники: Гусятинський коледж Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, ВП НУБіП «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого», Чортківський гуманітарно-педагогчний коледж імені Олександра Барвінського, Чортківський державний медичний коледж, Чортківський коледж економіки та підприємництва Тернопільського національного економічного університету. 

Вітаємо учасників конкурсу та бажаємо подальших успіхів та грандіозних досягнень.

Український студенте, пам'ятай, що Україна – це ТИ! Не потрібно вивозити знання за кордон, реалізовуй їх в своїй країні і збудуєш її такою, в якій захочеш жити.

Деркач Н.Я., куратор 201 С-О групи

: