Search

Подорож – пізнання нового

Студентське життя - це не тільки заняття в аудиторії, а  й захоплюючі подорожі рідним краєм. У ці яскраво зелені червневі дні студенти 11, 14,  22 та 25 груп разом із кураторами Руснак С.Г., Гловою Г.Р., Юрійчук О.В., Олійник М.Д. вирушили у дводенну мандрівку Карпатами.

Першим гостинно зустріло туристів с.  Яблуниця,  яке більше відоме серед прихильників зимового туризму завдяки великій кількості схилів для катання взимку. Тут обладнані траси різної складності, працюють пункти прокату гірськолижного спорядження.

Перед студентами  відкрилися  чудові краєвиди на Чорногірський хребет: засніжені Говерла (2061 м) та  Петрос (2020 м).

Захоплюючими були відвідини найвідомішого туристичного комплексу  України “Буковель”, який розташований на висоті 920 м над рівнем моря. Студенти пішки піднялися на гору Буковель (1127 м).

А карпатський водоспад Женецький Гук, найвідоміший серед туристів, підкупив мандрівників легким підступом до нього.  Ще б пак: туди веде пряма дорога — 3 км рівнесеньким асфальтом (дякуючи колишньому президенту України В. Ющенку, чия резиденція знаходиться поруч) і ще десь стільки ж ґрунтовою дорогою.  Женецький Гук — водоспад молодий: утворився внаслідок повені у післявоєнні роки. Вода в ньому спадає з висоти 15 метрів,  вода, окрім основного потоку, тонкими нитками струменить згори по скелі, породжуючи довкола ще декілька мініводоспадів.

Мальовниче Яремча,  розташоване в барвистій долині річки Прут, зачарувало  своєю красою. Найпопулярніше місце для прогулянок і відпочинку – водоспад «Гук». Поряд розкинулось містечко майстрів, де можна придбати вироби народного промислу з дерева, шкіри та козячої вовни, картини та вишиті рушники.

Всі були у захваті від краси Карпат, дзвінкості гірського повітря, мальовничого різнотрав’ я, бурхливих водоспадів, кришталево чистих гірських річок.

Емоції, які переповнювали нас, неможливо описати та переказати словами, Їх неможливо передати жодним фото. Це потрібно бачити та відчути. Радимо всім: ходіть у гори з друзями, батьками, привчайтесь до прекрасного, любіть, поважайте, шануйте  природу, а вона віддячить нам за турботу сторицею.


Руснак С.Г. – куратор 11 групи,
Глова Г.Р. – куратор 14 групи.

: