Search

Відбулось засідання загальноприродничого гуртка лабораторії «Ботаніка»

28 листопада у «Наддністрянській світлиці» коледжу відбулось засідання загальноприродничого гуртка лабораторії «Ботаніка» на тему: «Лікарські рослини та їх фармацевтична дія». Засідання гуртка проходило в досить теплій, родинній обстановці. Гуртківці виступали із цікавими та повчальними доповідями.

Керівник гуртка націлила всіх присутніх на тому, що лікування травами – це не традиційна медицина, яка сьогодні набула широкого використання.

«Людство, вступивши в ХХІ ст., повинно жити за новою філософією життя – екологічною, згідно з якою людина є невіддільною часточкою природи, з новою екологічною етикою і культурою, яка базується на шануванні та бережливому ставленні до всіх живих істот на Землі, - говорила Сопівник Л.Й. Саме на плечі молоді лягає відповідальність творити мудру екологічну політику. Адже ще в І ст. н.е. римський мислитель Сенека говорив : «Жити щасливо і жити в злагоді з природою – одне і теж саме».

На засідання гуртка були запрошені представники Національного парку «Дністровський каньйон», зокрема, Вікирчак Леся Олександрівна, Сідоров Аркадій Іванович – наукові працівники відділу науки «Дністровського каньйону» викладачі та куратори студентських груп агрономічного відділення із представниками студентів.     Леся Олександрівна, дала коротку характеристику про лікарські та рідкісні рослини Національного парку.

Виступи студентів переплітались із піснями та віршами у виконанні ансамблю «Браво» та солістів Мандзюка Івана, Остяк Мар'яни та Маркова Михайла.

Мальовничим і цікавим фоном для учасників дійства слугували мультимедійні презентації, які створили гуртківці під керівництвом Руснак С.Г.

Присутні мали можливість скористатися порадами, стосовно використання лікарських трав у народній медицині, які автори Сопівник Л.Й. та Руснак С.Г. систематизували у буклеті «Лікувальні властивості рослин».

На завершення засідання, всі присутні пригощались ароматними, цілющими чаями та духмяною випічкою.

Така форма роботи є яскравим підтвердженням, того що гурткова робота дає можливість не тільки отримувати додаткові знання з еколого – біологічних дисциплін, а також зацікавити студентів до вивчення цих дисциплін та прищепити почуття відповідальності за бережливе ставлення до рідної Природи.

Сопівник Л.Й. – керівник гуртка лабораторії «Ботаніка»

Руснак С.Г., викладач коледжу

: