Search

Відзначення Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями

Не говори про доброту,
Коли ти нею сам не сяєш,
Коли у радощах витаєш,
Забувши про чужу біду.
Бо доброта, то лише те,
Що обіймає тепле слово.
В цім почутті така основа
Яка з глибин душі росте.
Коли її не маєш ти,
То раниш людяне в людині
Немає вищої святині –
Ніж чисте слово доброти.

3 грудня відзначається Міжнародний день людей з обмеженими можливостями.

Міжнародний день людей з обмеженими можливостямипроголосила Генеральна асамблея в 1992 році на 47-й сесії у спеціальній резолюції. У цей день міжнародної ініціативи приєднались і студенти ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж

ім. Є. Храпливого», відвідавши Заліщицький обласний багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр, де взяли участь у благодійній ярмарці-майстерності «Творчі дива». Діти школи інтернат власноруч виготовили різні декоративно-мистецькі вироби, вишивки, вироби з бісеру, паперопластики. Студенти коледжу: Проданик Василь, Гринчук Діана та Йоан Уляна, окрім ярмарки-майстерності, взяли участь у шкільних олімпійських іграх, які були організовані дітьми школи інтернату.

Відзначення Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов'язок перед інвалідами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Інваліди – це не просто категорія людей, це окремі життя, окремі трагедії, окремі людські надії на те, що все буде добре.

Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислитись над непростою долею людей з вадами здоров'я і не тільки 3 грудня, а й протягом усього року не забувати про те, що поруч із нами живуть люди, які потребують допомоги та уваги.

Увага держави та милосердя, толерантність кожного з нас допоможуть спростити життя людей з обмеженими можливостями.

 

Проданик Василь, студент 24 групи

: