Search

Акція: «Посади дерево»

Акція: «Посади дерево»

Пізнання довкілля допомагає змінити погляди і дії наших студентів, щоб у майбутньому вони не перетворилися на руйнівників біосфери, частинкою якої є самі. Важливим значенням в природоохоронній роботі є розвиток у студентів екологічного мислення, культури, формування в них почуття обов'язку та відповідальності за стан довкілля, охорони її скрізь і завжди.

Щорічно студенти беруть активну участь в проведенні весняної толоки з озеленення та благоустрою території коледжу, міста. Тому основне завдання викладачів агробіологічних дисциплін- навчити студентів дивитись і бачити красу навколишнього світу, створити для них можливості одержувати нові враження, проявляти милосердя, співчуття до всього живого, виховувати готовність прийти на допомогу природі. Саме у коледжі в студентів формується правильне розуміння екологічних аспектів до збереження та охорони навколишнього природного середовища.

За ініціативи директора коледжу В.С. Глови, зав.агрономічного відділення Р.В.Андрусика та викладачів: Фреяк Г.Б., Перит В.В., Бачук О.Р. і допомоги студентів агрономічного відділення: груп 12, 31-Е, 43-Ф було висаджено гібіскус сирійський у ландшафтній частині дендропарку (розробка проекту насаджень з використанням стилю – алеї) . Колекції парку постійно поповнюються. Зелені насадження навколо навчального закладу виконують соціально-екологічні функції: санітарно-гігієнічну, захисну, архітектурно-художню, рекреаційну, навчально-виховну.

Науковою основою озеленення є досвід інтродукції та акліматизації рослин, а також принципи садово-паркового мистецтва. Для збагачення дендрофлори парку та озеленення території коледжу створений розсадник декоративних культур.

Садіть дерева і квіти. Вони збагачують повітря киснем, поглинають вуглекислий газ, зменшують шум. Одне дерево за день адсорбує з повітря 1кг пилу. Якщо вам подобаються живі квіти, вирощуйте їх у себе в помешканні, на балконах, верандах, але не рвіть польових квітів, не топчіть їх ногами, бо це аморально, бо це екологічний злочин проти лісу чи лугу, де вони ростуть.

Приєднуйся до акції « Посади своє дерево»!

Підготувала викладач біологічних дисциплін Фреяк Г.Б.

: