Search

ПІДТРИМКА АКЦІЇ «ЗА ЧИСТИЙ ДНІСТЕР»

ПІДТРИМКА АКЦІЇ «ЗА ЧИСТИЙ ДНІСТЕР»

Екологічний стан річок в Україні критичний. Всі річки мають високе антропогенне навантаження, забруднення, їх природний  баланс порушений, вони втратили здатність до самоочищення.Всі ріки України потребують врятування, приведення їх екологічного стану до Європейських стандартів, тільки тоді вони зможуть забезпечувати усі потреби громадян у питній воді, оздоровленні, розвитку фізичної культури і спорту, збалансованого розвитку економіки.

 

На Тернопільщині триває двомісячник благоустрою. У його рамках, а також до Всесвітнього дня водних ресурсів, який відзначали 22 березня, у області оголосили акцію "За чистий Дністер". Мета акції – обстеження екологічного стану річок та їх прибережних захисних смуг. Мешканців області запрошують долучитись до толоки, а саме поприбирати узбережжя річок. Зокрема, головний акцент – на очищенні від сміття одного із семи природніх чудес України – Дністровського каньйону та, безпосередньо, самого Дністра.

 

Ці дні варто присвятити впорядкуванню річки  Дністер, який має бути не тільки вільним від дамб і гідроелектростанцій, а й чистим та без сміття. Тому з ініціативи дирекції ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» до процесу впорядкування гирла та берегів річки долучилися студенти коледжу. Разом з викладачами Симотюком Я.Ф., Тимчуком В.І., Перит В.В., Бачук О.Р. та Петрів Г.В. студенти- екологи та студенти перших курсів агрономічного відділення розчистили берег річки від побутового сміття.

Ми маємо зробити все, щоб береги Дністра мали привабливий вигляд і нам не було соромно перед туристами, які приїжджають сюди відпочивати.

Викладач екологічних дисциплін – Перит В.В.

: