Search

На шляху до самореалізації…

На шляху до самореалізації…

Прожити студентське життя – це заповітна мрія, що не залишає кожного студента й світить перед ним маяком. Студентські роки асоціюються завжди з такими чарівними словами як перша любов, веселощі й молодість. А ще це важка навчальна праця і маса студентських обов'язків. Можна лише заздрити тим, хто зумів гідно пройти цей шлях і відчути всі радості студентського життя.

Для тих хто роздумує над вибором навчального закладу скажу: здійснити свою мрію ви зможете у стінах «Заліщицького аграрного коледжу ім. Є. Храпливого», де готують фахівців - агрономів, фермерів, екологів, бухгалтерів, комерсантів, економістів, фінансистів. А як куратор 32-ї групи в якій навчаються майбутні агрономи, можу з упевненістю стверджувати, що і в числі наших студентів є чимало талановитих і успішних юнаків і дівчат. Про одну із таких студенток моя розповідь-інтерв'ю. З розмови із старостою 32 групи Гнатюк Олесею дізнаємося, що ця студентка закохана в свою спеціальність агронома, професію хоч складну, але цікаву і творчу.

Спілкуючись із студенткою, запитую: «Як почалося твоє студентське життя?»

– Дівчина розповідає: «Пригадую, що усе літо я чекала студентського життя. Особливо нестерпними мені видавалися останні дні мого очікування перед початком навчання в коледжі. Згодом переконалася, що мій вибір був недаремним. Я навчаюсь уже 3 роки. За цей період відбулося дуже багато змін у моєму житті: зовсім інша атмосфера, студентський колектив, викладачі, які сприймають тебе за дорослу людину, відсутність гонок коридором – що може бути кращим?».

«Чому вибрала саме наш коледж?»

– «Заліщицький аграрний коледж» - місце, в якому людина проявляє всі свої приховані резерви й починає самореалізацію. Тому я і обрала наш навчальний заклад, який на мою думку має все необхідне для цього. Тут є можливість добре опановувати ті дисципліни, які стосуються саме моєї професії. Це особливо важливо для мене як майбутнього агронома. А ще в коледжі проводиться багато культурно-просвітницьких заходів, які не тільки можна відвідати, але і брати в них участь. Особисто мені це подобається, адже я не хочу марнувати час в гуртожитку чи просидіти все життя в очікуванні дива».

На завершення я запитала студентки: «Головні твої враження від студентського життя?»

– «Найголовніше моє враження – відчуття свободи, усвідомлення зробленого вибору. Я сама прийшла в цей коледж. Саме тут отримую потрібні знання для подальшої самореалізації та розвитку. Я керую своїм життя, а «Заліщицький аграрний коледж» спрямовує мене в потрібне і правильне русло».

Додати до цих слів як викладач і куратор групи хочу ще таке: «Користуйтеся шансом та можливостями, які дає вам коледж».

Юрійчук О.В., куратор 32 групи

: