Search

Мальовнича екскурсія першокурсників

Мальовнича екскурсія першокурсників

З метою виховання у студентів любові і поваги до природи рідного краю, архітектури, культури, народних ремесел зі студентами перших курсів економічного відділення (14-15 групи) кураторами груп Олійник М.Д. та Проданик Н.Д. було організовано екскурсію у Карпати по маршруту м.Заліщики – Манявський скит – м. Яремче.

Під час екскурсії студенти дізналися про історію заснування Манявського монастиря – фортеці, де було зведено три вежі оборонного типу. На даний час це – аскетичний чоловічий монастир східного обряду, який визнаний осередком духовності, культури, мистецтва України. Вони ознайомились з класичними зразками церковної архітектури XVII-XVIII ст., а у Яремчі – із народними ремеслами Гуцульщини. 

Ось як захоплено про свої враження від екскурсії розповідають студенти-першокурсники:

Курчак Уляна: Відпочинок у Карпатах – це, очевидно, найкраще, що можна відчути; навколо тебе мальовничі пейзажі, чисте гірське повітря, б'ють з-під землі джерела з прохолодною цілющою водою, вражають своєю красою велетенські буки, притягають зір своєю зеленню і пишними вітами пахучі смереки…

Буць Андрій: …Бракує слів аби описати всю красу величних українських Карпат. Вони неймовірно вражаючі, неосяжні… Там, у середині гір, я пізнав справжню, дивовижну красу, яка навіки зачарувала не одну людину.

Вовчанська Анастасія: …у всіх нас залишилися тільки найкращі враження від краси нашої країни. Особисто мені найбільше до вподоби краса і велич Манявського скиту, я надзвичайно задоволена цією екскурсією. Дякуємо кураторам за її організацію.

Стрильбіцька Світлана: Я давно мріяла побувати в Карпатах, у м. Яремче, тому що багато чула і читала про цей мальовничий куточок України. Проте, я ніколи не думала і не могла уявити наскільки красиві Карпати. Враження від подорожі гірським краєм залишаться у моїй пам'яті назавжди.

Дем'янчук Іван: Це моя перша поїздка у Карпати, та хоча дорога була довгою і трохи втомила нас, але це того варте. Мені цікаво було дізнатися про те, що у монастирі знаходиться усипальниця Івана Виговського. Ми побували біля Блаженного каменя, звідки б'є цілюще джерело. Кажуть, що, умившись цілющою водою, вилікуєш від недуги очі, помолодієш.

Вівчар Микола: У Яремчі нам сподобався водоспад, «Прибій», який спадає каскадом серед бурхливих порогів стрімкої гірської річки. Тут, у Яремчі, ми придбали пам'ятні гуцульські сувеніри.

Терех Ірина: Ця екскурсія зблизила нас, ми більше пізнали один одного. Стали дружніми, адже ми тільки недавно познайомились тут, у коледжі, приїхавши з різних областей. Нам хочеться, щоб і надалі для нас організовувались такі цікаві і захоплюючі подорожі.

Породаник Н.Д., Олійник М.Д., куратори 14 та 15 груп

: