Search

Осіння екскурсія до міста Львова

Осіння екскурсія до міста Львова

7-8 жовтня 2017 року відбулась екскурсія для студентів 16 ПЕ, 21 ЕК, 25 та 27 груп старовинним і вічно молодим містом Львів.

Ще тільки заїхавши у місто, відчуваєш  неповторну та чарівну атмосферу Львова. Старі будинки, кожен другий з яких – архітектурна цінність, вимощені бруківкою дороги – незмінні атрибути міста Лева.  

Знайомство зі Львовом розпочалося з його серця – площі Ринок. Кожна з будівель захоплювала і вражала, особливо міська ратуша з центральною башнею, оточеною чотирма фонтанами, котрі прикрашені скульптурами грецьких богів. Після міської ратуші ми потрапили до дивовижного пам'ятника архітектури епохи Відродження – Італійського дворика, де постійно проводяться джазові фестивалі, покази фільмів, зустрічі з мистецькими діячами…

Пам'ятка архітектури кінця ХІХ століття, яка входить до переліку найкрасивіших театрів Європи – Львівський театр опери та балету імені Соломії Крушельницької – стала наступним пунктом нашої подорожі. Театр  побудований у стилі псевдоренесансу, щедро декорований як ззовні, так із середини, не міг не зачаровувати.

Вірменський собор Успіння Пресвятої Богородиці, Домініканський костел, єдина пам'ятка готики у Львові - Латинський кафедральний собор Успіння Пресвятої Богородиці, каплиця Боїмів зі скульптурою Ісуса Христа Скорботного, Успенська православна церква, в якій був висвячений Петро Могила, львівська «статуя свободи», вражаючі будинки «австрійської» частини міста, львівські університети – далеко не повний перелік об'єктів, які ми відвідали. 

Ще ми відвідали Високий замок, «Копальня кави», відомі львівські кав'ярні, майстерню шоколаду та безліч інших місць.

Студенти із радістю та цікавістю гуляли вузькими вуличками Львова, адже тут - у старовинній частині міста, досі витає атмосфера таємничості, а ще солодко-гіркий запах знаменитої «Львівської кави».

Погулявши, відпочивши, придбавши сувеніри, шоколад та каву на згадку, усі втомлені, але радісні та щасливі, повернулись до рідної альма-матер.

 

Костур І.В., Галайдіда О.В., Деркач Н.Я.

: