Search

Обдарованість - дар чи натхненна праця над собою?

Обдарованість - дар чи натхненна праця над собою?

У нашому Заліщицькому аграрному коледжі проводиться багато різноманітних конкурсів і змагань: інтелектуальні, спортивні, "веселі й кмітливі". Студенти із задоволенням беруть у них участь, демонструють свої таланти, прагнуть бути першими.

Та все ж головна мета студента – навчання, тому перемога в будь-якому конкурсі – чи не найбільша честь для будь-якого студентського колективу. Студенти живуть своїм бурхливим життям: вчаться, щодня удосконалюючи свій інтелектуальний рівень. Вони гризуть граніт науки, якість цього процесу оцінюється під час атестацій і сесій. Результати успішності й активності студентів узагальнюються на всеколеджівському рівні і таким чином визначається краща група вузу.

Цього разу мова йтиме про 42 групу, спеціальність «Виробництво і переробка продукції рослинництва».

Як їм вдається досягнути такого результату? Хто і що їм допомагає? В чому полягає специфіка навчання на їхній спеціальності? Чим живе і "дихає" група? Нарешті, можливо, ці юні, розумні студенти винайшли власну формулу успіху? Ось на такі запитання ми шукали відповіді, спілкуючись як зі студентами 42 групи, так і з тим, хто, безперечно, став для них мудрим наставником й другом– куратором групи О. В. Юрійчук.

Ольга Василівна поділилася секретом створення умов для формування й розвитку "найкращих з кращих". Головним чинником є ідеологія групи, яка заохочує студентів гарно вчитися, удосконалюватися, конкурувати, щоб у майбутньому стати висококваліфікованими фахівцями. Вона полягає в тому, що студентам, окрім фундаментальної підготовки, даються знання іноземної мови та комп'ютерних технологій. Вже з першого курсу їх налаштовують на серйозну роботу, допомагають кожному розкрити свій потенціал. Для цього кілька разів на рік організовуються і проводяться студентські конференції, в яких беруть участь усі бажаючі. Участь студентів у таких конференціях додає їм впевненості в собі та своїх знаннях і, найголовніше, допомагає набути неоціненного досвіду.

Також велика увага приділяється науковій роботі молоді. Залежно від уподобань студентів та їхніх планів на майбутнє (буде це науковий пошук чи відкриття власного бізнесу), вже на четвертому курсі вони мають змогу обрати відповідну тему курсової роботи.

О.В.Юрійчук стала для студентів не тільки викладачем чи формальним керівником, але й порадницею, другом. Вона пригадує своїх теперішніх найкращих студентів на першому курсі: непосидючі, як і всі, дуже активні – на її парах завжди тягнули руки, щоб відповісти (і не тільки заради п'ятірки – відповіді були змістовними). Тепер вони поводять себе по-дорослому, група дуже сильна і добре організована – це дійсно відчувається. З ними приємно працювати й спілкуватися. Хочеться, щоб всі вони сповна розкрили свої можливості й реалізували себе в майбутньому.

Особливо група здружилася за останній рік. Студенти чимало часу проводять разом і після занять.

Окрім жаги знань, з'ясувалося, що кращі студенти 42 групи – дуже цікаві особистості і мають широкий світогляд. Хтось захоплюється музикою, інші – живописом, спортом, художнім фото тощо. Також не залишаються осторонь культурного та спортивного життя коледжу: беруть участь у футбольних та шахових турнірах. Словом, намагаються виявити свої лідерські якості в усьому. Ось такі вони – найкращі!

Студенти 42 групи дуже горді з того, що вони досягли, навчаючись у коледжі, але не зупинятимуться на досягнутому. Вони хочуть удосконалюватися і здобувати все нові й нові знання. А у досконалості, як відомо, немає меж.

Ми сподіваємося, що інформація про успіхи студентів цієї групи ще неодноразово з'являтиметься не тільки на сайті коледжу, а й на шпальтах газет, а хлопцям і дівчатам  групи хочеться побажати успіхів, лише відмінних результатів і підкорення нових вершин.

Юрійчук О.В., куратор 42 групи

: