Search

Яке воно самостійне студентське життя для першокурсників?

Яке воно самостійне студентське життя для першокурсників?

Ох, не повчайте молодих! Нехай побудуть молодими.

Ліна Костенко

Ось і завершився перший семестр навчання. Особливим він був для першокурсників, які вперше в статусі студентів сіли за коледжівські парти. Нові знайомства, життя в гуртожитку, самостійність у побуті, пари, спільний веселий відпочинок, незабутні студентські миттєвості. Студентські роки – це прекрасна пора, про яку мріє, мабуть, кожний школяр, це доросле життя, час веселощів та першого студентського кохання. Це торжество юності і здоров'я, усвідомлення того, що всі шляхи на світі відкриті для рішучих і цілеспрямованих підкорювачів неможливого. Саме цей період є найбільш важливим для здобуття знань, підвищення ерудиції, вивчення іноземних мов, це пора нових знайомств та міцної дружби на довгі роки.

Які ж враження у наших першокурсників про навчання в коледжі, вирішила поцікавитися у студентів 11 групи, спеціальності «Комп'ютерна інженерія» куратор Петрів Г.В.

Бойко Володимир: «У коледжі знайшов багато нових друзів, став більш самостійним. Намагаюся бути активним, відвідую курси поглибленого вивчення англійської мови, танцювальний гурток, залучений до студентського самоврядування.Також у коледжі хороший гуртожиток, тут сповна відчуваєш справжнє студентське життя. У вечірній час у гуртожитку працює буфет, де завжди можна прикупити щось смачненьке».

 Гончар Ярослав: «Мені дуже подобається навчатися в коледжі. За ці декілька місяців я отримав незабутні враження та багато нових цікавих спогадів. Тут розуміючі та добрі викладачі. Також мені дуже подобаються виховні заходи, дуже красиво організовують свята. В коледжі я познайомився із новими друзями. Ще я відвідую курси англійської мови. Такої доброзичливої навчальної атмосфери немає в жодному коледжі».

Грабовецький Олександр: «У коледжі мені дуже подобаються викладачі, які добре ставляться до студентів і доступно подають навчальний матеріал. Наша група активно брала участь у Святі квітів, а на конкурсі «Таланти твої, першокурснику!» ми представляли різні номери: пісні, гуморески, поезію, танець, сценку. Нам було дуже цікаво. Відвідую курси англійської та танцювальний гурток. Тут проводиться величезна кількість виховних заходів, особливо мене вразив вечір-реквієм, присвячений трагічним подіям Голодомору 1932-1933 рр. Нам складно було повірити, що були такі часи, коли люди гинули від голоду, живучи на родючих чорноземах».

Любінецький Владислав: «Наш коледж мені подобається тим, що у нас дружня група, яка завжди мені допомагає, добрі та розуміючі викладачі, які дали мені багато нових знань. Також я знайшов багато друзів з першого, другого та третього курсу. Я швидко звик до темпу навчання, хоча часом буває важко. Однак, це добре, адже це зробить мені легшим подальше навчання у ВНЗ».

Льорчак Анатолій: «У мене за перші місяці навчання у коледжі склалися позитивні враження про навчальний заклад. Я відразу зрозумів, що викладачі тут люблять порядок та дисципліну, але водночас ставляться до нас із розумінням та повагою. До послуг студентів чудова бібліотека. Тут приємно працювати і можна знайти як навчальну, так і додаткову літературу. Студентів заохочують брати активну участь у культурно-масовому, громадському та спортивному житті коледжу. Я брав участь у конкурсі «Таланти твої, першокурснику!», а також у святковому концерті, присвяченому Дня сільського господарства. Мені дуже сподобалось. Також я був учасником історичної студентської конференції «100 років боротьби. Українська революція 1917-1921», яка проходила на базі Чортківського державного медичного коледжу. Я презентував тему: «Західноукраїнська Народна Республіка та Заліщики». Було дуже цікаво та пізнавально, я дізнався багато нового про революційні події 1917-1921 рр. в інших містах області. Мав нагоду познайомитися зі студентами інших навчальних закладів та почути їх враження про навчання. Я дуже задоволений, що вступив саме до Заліщицького коледжу, навчання тут дуже насичене та цікаве. Тут я здобуду професію, яка мені подобається, а також зможу розвинути свої здібності та таланти.

Петрущак Володимир: «Коледж – це місце, де людина може розкрити свої здібності, проявити себе у різних видах спорту. Мені дуже подобається коледж тут: красиво, багато знайомств, багато нових друзів. Найголовніше моє враження – відчуття свободи незалежність, усвідомлення відповідальності за свій вибір. Знання, які я здобуваю, знадобляться мені в майбутньому для самореалізації . У коледжі відвідую спортивну секцію волейболу, тут створені всі умови не тільки для навчання, а й для фізичного розвитку».

Сидорчук Анастасія: «Подобається, що в коледжі студентів залучають до участі в різноманітних виховних заходах. Навчання декому здається важким, але якщо потрапити в таку веселу та дружню групу як наша, тоді навчання буде легким і веселим. Ми розуміємо та підтримуємо один одного. А легше адаптуватися до нових умов нам допомагає куратор. Я беру участь в нароному аматорському ансамблі пісню і танцю «Хлібодари». З групою мали чудову екскурсію до міста Чернівці. Враження від коледжу- тільки позитивні».

Товарніцький Арсен: «Я дуже радий, що вибрав цей коледж. У нас група дуже активна, весела та дружня. Ми гарно представили себе на конкурсі «Таланти твої, першокурснику!». До послуг студентів велика їдальня і спортзал. У коледжі багато гуртків та спортивних секцій, зокрема я відвідую секцію волейболу. Ми з групою побували на екскурсії в Чернівцях і мені дуже сподобалося. Я раджу всім вступати до нас у коледж, тут дуже добрі і водночас вимогливі викладачі. Мені дуже подобається навчатися в коледжі!».

Шиндеровський Сергій: «Навчатися мені дуже подобається. Добрі викладачі, правда, домашніх завдань – багато, але ми з усім справляємось. Активно долучаємось до всіх заходів, що проводяться в коледжі. Особливо мені запам'яталося Свято квітів, ми готували композиції присвячені Дню Миру та 120-ій річниці заснування коледжу».

Яцків Михайло: «Задоволений, що навчаюся в коледжі. 10 років займаюся танцями і дуже радий, що тут зможу продовжувати розвивати свої здібності. Зараз є учасником народного аматорського ансамблю пісні і танцю «Хлібодари». Уже представляв свої танцювальні вміння на конкурсі «Таланти твої, першокурснику!». Мені дуже подобаються наша дружня група та заходи, які тут проводяться. Дуже гарною була дискотека з нагоди Дня студента».

Хочеться побажати всім першокурсникам успіхів у навчанні, міцного здоров'я та сили у підкоренні вершин пізнання. Реалізовуйте свої здібності та таланти, примножуйте свою енергію. Нових вам творчих досягнень, гармонійного духовного та фізичного розвитку. Нехай вам щастить у всьому!

Розмову вела Петрів Г.В., куратор 11 групи

: