Search

Агроном — одна з найважливіших професій сьогодення!

Агроном — одна з найважливіших професій сьогодення!

Щороку ряди нашої коледжівської родини поповнюються новим набором студентів – першокурсників, які вливаються в колектив, де для них усе нове: нові люди, нове розуміння своїх майбутніх перспектив.

Не виняток і 12 група спеціальності «Агрономія». Провчившись один семестр, вони можуть уже поділитись враженнями про наш навчальний заклад, про правильність вибору професії, про те, – комфортно їм у нас, чи ні.

Як куратор, я провела коротеньку бесіду із студентами, розказавши їм, про історію виникнення цієї професії, бо вона існувала ще до появи писемності. Тоді знання передавались від батька до сина. Ще в стародавніх державах, таких як Єгипет, Китай, Індія і Рим, люди володіли багатьма прийомами для поліпшення врожайності, вміли правильно обробляти землю і вирощувати сільськогосподарські культури. Агроном, був дуже шанований усіма людьми. Є також свідчення, що і у древніх слов'ян вже були знання з агрономії. 

    Ось найцікавіші моменти бесіди:

- Чому Ви обрали професію агронома?

Вовк Микита: «Бо агроном – це надзвичайно складна і цікава професія. Але головне, що ця робота творча, бо агрономи знають, коли і як садити с/г культури, чим і як удобрювати, як уберегти врожай, і як його максимально збільшити. Також я хочу продовжити кар'єрний ріст свого батька і перевершити його рівень професіоналізму, і в цьому мені допоможе цей чудовий навчальний заклад».

Чому обрали саме наш навчальний заклад?

Крушинський Володимир: «Бо тут навчались мої знайомі, і відгуки про Заліщицький аграрний коледж дуже хороші. Перш за все тут хороші викладачі, які дають міцні і ґрунтовні знання, в коледжі є багато спортивних секцій, в яких можна займатися різними видами спорту. Крім занять, тут є чим зайнятися і в позаурочний час: різні предметні гуртки, конкурси, екскурсії, а також хоровий та танцювальний гуртки».

- Як багато часу ви витрачаєте на навчання?

Кастранець Андрій: «На навчання витрачаю дуже багато часу. Я педантичний, прискіпливий, тому намагаюсь все робити якісно. Але не всі займають таку позицію. Все залежить від мети людини. Якщо є мета, то є стимул добре навчатися».

Мандзій Максим: «Навчання – важлива складова мого життя, бо більшу половину свого часу ми всі проводимо, навчаючись, здобуваємо знання, які знадобляться нам у майбутньому. Навчання - це не легка справа, яка потребує багато часу та зусиль. Я розумію, що потрібно добре навчатися, не зважаючи на те, скільки часу це займає, адже в майбутньому мені це допоможе».

- Чи вистачає вільного часу і бажання, аби відвідувати курси і гуртки?

Ольховецький Михайло: «Не завжди вистачає часу, але я люблю спорт і все ж таки намагаюсь у вільну хвилинку відвідати спортзал, побігати, пограти футбол, волейбол. Два рази на тиждень займаюсь в танцювальному гуртку, а також відвідую курси англійської мови».

- Які поради можеш дати іншим першокурсникам для успішного навчання в коледжі?

Кастранець Андрій: «Кожен робить те, що вважає за потрібне. По можливості бути якомога більш активним, багато працювати (щоб не так: півдня сон, півдня пари). Не сприймати навчання як спосіб отримати диплом. Створити план, чого ти хочеш досягти і що потрібно для цього робити. Займатися саморозвитком».

- Які поради ти можеш дати теперішнім абітурієнтам?

Грищук Назар: «Перш за все, кожен повинен для себе вирішити, чи дійсно він хоче та готовий кожен день займатися, вивчати матеріали підготовки, чи його просто змушують батьки. Оскільки, не маючи бажання та поставленої мети, – малоймовірно, що зможеш чогось досягнути. Тому абітурієнтам бажаю успіхів і натхнення, а вчителям – терпеливості!».

    Я раджу абітурієнтам поступати саме в наш навчальний заклад тому, що тут можна здобути хорошу освіту та професію. А ще тут хороші викладачі: добрі, розумні та справедливі. В коледжі проходять цікаві концерти, спортивні змагання та багато іншого. Отже, запрошую вас вступати до Заліщицького аграрного коледжу ім.Є.Храпливого!

Розмову вела Сопівник Л.Й., куратор 12 групи

: