Search

З ювілеєм, коледже!

З ювілеєм, коледже!

У ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» пройшли урочистості з нагоди 120-ї річниці від дня заснування навчального закладу. Його історія була започаткована від садівничої школи, створеної згідно рішення Галицького Крайового сейму прийнятого 15 лютого 1898 року. За ці роки освітній заклад пройшов славний шлях діяльності на протязі багатьох років, з яких останні 20 років коледж перебуває в структурі НУБіП України.

Започаткувала святкування ювілею освітнього закладу Міжнародна науково-практична конференція «Історичні аспекти та сьогодення підготовки фахівців аграрної галузі» присвячена 120-річчю заснування Національного університету біоресурсів і природокористування України, 120-річчю заснування фахового навчального закладу в Заліщиках та          120-річчю від дня народження Є.В. Храпливого, яка відбулася 15 травня 2018 року.

А 17 травня відбулися урочистості з нагоди ювілею. Коледж гостинно приймав численні делегації і почесних гостей. На святкування прибули: народний депутат України Олег Барна, представники НУБіП України – начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання Олег Єресько, в.о. декана агробіологічного факультету, доцент, доктор сільськогосподарських наук - Оксана Тонха, начальник департаменту освіти і науки Тернопільської ОДА Ольга Хома, представницька делегація з Польщі, очолювана секретарем повітової ради Намислова Аліною Балаж та директором Спілки шкіл рільничих в Намислові Яцеком Петрошеком, директори та представники відокремлених підрозділів НУБіП України, директори та представники 20 вищих закладів освіти Тернопільської області, голова Заліщицької РДА Борис Шипітка, голова Заліщицької районної ради Іван Дрозд, голова міської ради Алла Квач, представник Уманського національного університету Іван Жиляк, керівники установ та організацій міста і району, роботодавці і партнери коледжу по співпраці. Гості ознайомилися з матеріалами виставок навчально-методичних, наукових та творчих доробків викладачів і студентів коледжу.

Після подячної відправи, відбулася ювілейна Академія. Директор коледжу Володимир Глова представив основні здобутки колективу та його діяльність. Лунали щирі привітання від учасників свята. На велелюдному зібранні відзначено нагородами працівників коледжу, вшановано ветеранів праці, перегорнуто сторінки славної історії освітнього закладу. В програмі святкового концерту були звучали чудові мистецькі здобутки студентів, викладачів та випускників коледжу.

Славну історію має Заліщицький аграрний коледж ім.Є.Храпливого, відомий у нашому краї та далеко за його межами за те, що забезпечує студентів не тільки глибокими професійними знаннями, але й виховує високоморальні людські чесноти. Саме тому, у день 120-літніх уродин, адресують велику вдячність своїй Альма-матері вихованці-випускники різних років, викладачі, студенти за мудру науку і професійний гарт.

У вестибюлі коледжу викладачі та студенти різносторонньо представили науково-пошукову, дослідну, навчально-методичну та виховну роботу; створили фотовиставку шани педагогів-ветеранів. Вабили око вироби декоративно-прикладного мистецтва, яскраві національні костюми та рушники, вишиванки. Чудові роботи в напрямках паперопластики та писанкарства виставив народний майстер України Боднар Ігор Романович.

Після огляду святкової експозиції "120-літній коледж нас віта, як батько всіх до себе пригорта" гостей пригощали цілющими фіточаями та ароматною випічкою гуртківці лабораторії "Ботаніка".

З невеличкого містечка над Дністром вийшли у велике життя і стали пошанованими не лише в Україні, але й за її межами провідні вчені, академіки, наукові працівники, екологи, агрономи, економісти, бухгалтери, менеджери, маркетологи, фінансисти, ІТ-спеціалісти. У відеозверненнях випускників різних років звучали слова вдячності та щирих побажань.

Є що згадати викладачам, колишнім випускникам, ветеранам педагогічної ниви. Живи вічно, навчальний закладе, даруй багаторічні надбання усім студентам. Хай прекрасні алеї твого подвір'я щовесни зацвітають мільйонами суцтвіть, рясніють плодами твоєї праці.

Відзначення 120-річного ювілею продовжуються проведенням традиційної зустрічі випускників 19 травня 2018 року.

Сагайдак І.П.,  Костур І.В.

: