Search

Незабутня мандрівка в Карпати

Незабутня мандрівка в Карпати 

Високі гори, скелі й кручі,

потік бурхливої води,

залишать спогад неминучий

і знов покличуть нас сюди.

Не описати все словами,

це мальовничий, дивний край,

в думках усіх він завжди буде,

немов землі небесний рай.

З 7 по 8 червня студенти 21-ЕК, 22, 16, 15, 12 груп та викладачі ВП НУБіП України «Заліщицький коледж ім.Є.Храпливого» здійснили поїздку до перлини Західної України – Українські Карпати.

Юнаки та дівчата відкрили нові горизонти для себе, подолавши приблизно 4 км пішим ходом по гірських дорогах, при цьому їх супроводжував позитивний настрій, дружба та прагнення до мети!

У перший день студенти та викладачі коледжу з легкістю піднялися на гору Говерла. Висота якої – 2061 метр над рівнем моря. У перекладі з мадярського ця назва означає "сніжна гора". Погода на ній часто змінюється: сніг на Говерлі серед літа – не дивина.

Говерла вкрита альпійськими луками, чагарниковими пустищами, подекуди – кам'яні осипи. Біля підніжжя – один з витоків Пруту, водоспад. Під'їхали до початку маршруту біля ст. "Заросляк", вислухавши короткі інструкції та настанови від гіда, ми рушили. З перших кроків нам стало важко дихати, і не від того, що обрали ми самий важкий підйом, а від того, що такої раптової приголомшливої краси ніхто не очікував.

Студенти йшли з таким захопленням в очах, що вони аж виблискували. Під час підйому радувало душу й те що слово "команда" для нас стало не пустим: коли комусь тяжко, інші допоможуть - простягали руку, пропонували води... і в таких деталях ховається просте людське щастя. Ми справді змогли побачити, відчути, що означає девіз: "один за всіх і всі за одного".

Після підйому відвідали етнічні полонини Карпат, де мали змогу скуштувати особливі Карпатські сири, помилуватися природою та дізнатися про побут гуцулів.

Протягом другого дня мандрівки ми відвідали гірськолижний курорт «Буковель». Після чого повернулись додому!

Студенти та викладачі отримали багато позитивних вражень та емоцій і ще раз впевнились у тому, що на нашій Україні є безліч чудових та неповторних місць.

Молодь висловлює подяку дирекції коледжу та організаторам за таку чудову, незабутню мандрівку Українськими Карпатами.

Деркач Н.Я., куратор 21-ЕК групи

Бачук О.Р., куратор 22 групи

: