Search

Презентація нових видань

Презентація нових видань

14 червня за участю представників ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» відбулася презентація нових видань наукової та популярної літератури. Це книги в підготовці яких безпосередньо брав участь Василь Лопух уродженець Заліщик, котрий тепер проживає у США. В читальній залі районної бібліотеки за участю численної аудиторії заліщан та гостей міста було презентовано чотири видання: «Енциклопедїя Української Діяспори». США. Т.1, Книга 3 (С-Я). Нью-Йорк-Чікаго, 2018; В'ячеслав Чорномаз «Українці в Шанхаю». Київ «Знання України». Єжи Стемповський. «У долині Дністра». Нью-Йорк - Тернопіль. 2018. Переклад з польської Василя Лопуха; Народний ансамбль пісні і танцю «Дністер»: Спогади, 1968-1975 рр. За редакцією Василя Лопуха і Олени Терентьєвої. Нью-Йорк. 2018.

Ініціатором заходу, який відкрила завідувач районної бібліотеки Ольга Тракало, став Василь Лопух, кандидат економічних наук, дійсний член НТШ, директор адміністрації Наукового Товариства ім.Шевченка в Америці. В минулому він учасник ансамблю пісні і танцю «Дністер». Сьогодні автор і співавтор наукових статей про ринок праці; міґрацію українців до США, член видавничого комітету і технічний редактор «Енциклопедії Української Діяспори». Т.1. США, Книга 2 (Л-Р) і Книга 3 (С-Я), численних дописів до газети «Колос» та інших видань.

Серед багатьох цікавих фактів, що прозвучали на цьому заході хочемо наголосити на інформації про особистості відомих українців діаспори, розповіді про яких вміщені в «Енциклопедії Української Діяспори». Особливо цікавим для наших студентів може стати матеріал про українського вченого діаспори США А. Храпливого, з родини Храпливих, що став відомим в галузі інформаційно-комп'ютерних технологій. Про значення таких видань, співпрацю коледжу з НТШ та участь Василя Лопуха в проведенні інформаційно-просвітницької роботи серед студентської молоді наголосив у своєму виступі заступник директора нашого коледжу з навчальної роботи Михайло Сопилюк. На адресу автора прозвучало також чимало побажань та привітань.

 Левицька І.В., секретар педкабінету

: