Search

У моєму серці слово Кобзаря

У літературі кожного народу, серед її великих творців, є поети, імена яких оповиті невмирущою славою. Таким поетом українського народу є Тарас Григорович Шевченко, який для нас  став не тільки славою, а й символом нації.

Кожна доба заново прочитує Шевченка. І кожен гідний громадянин, кожен, хто відчуває себе українцем,незмінно відчував потребу осмислити Шевченка для себе, для своєї особистої позиції.

У рамках проведення загальноколеджівських заходів, присвячених славному ювілею  , в читальній залі бібліотеки ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є.Храпливого» відбувся літературно-музичний вечір «У моєму серці слово Кобзаря».

З перших акордів «Думи мої, думи мої…» літературна світлиця читальної зали зазвучала  живим Шевченковим словом. Розпочала вечір- спілкування з мистецтвом слова Ємчук Н.В., завідуюча бібліотекою коледжу.

З вступним словом про феноменальну постать великого генія українського народу виступила викладач української мови та літератури Атаманчук Л.А.  Творчість Т.Г.Шевченка  не тільки будить національну свідомість українців,

виховує національну гідність нашого народу, а й є джерельною наснагою для кожного, хто у визвольній боротьбі виборює сьогодні майбутнє України.

На літературно-музичний вечір були  запрошені відомі поети наддністрянського краю, які у своєму серці несуть найгрізнішу зброю- слово.  Це Мельник Петро Миколайович та Дяків Оксана Іванівна. Студенти коледжу й усі присутні із захопленням слухали вірші  в авторському виконанні.

До присутніх через відео зв'язок з Києва звернулася випускниця коледжу, лауреат обласної літературної премії ім. В.Вихруща Мар’яна Палагнюк, сьогодні студентка Національного університету біоресурсів і природокористування України, одночасно освоює професію журналіста.

Ірина Ковальчук, студентка 42 групи спеціальності «Виробництво і переробка продукції рослинництва», голова студентського парламенту коледжу, прочитала власну поезію, написану з нагоди вшанування ювілею Кобзаря.

Присутні вшанували  хвилиною мовчання світлу память Василя Григоровича Дрозда, відомого у нашому краї поета-пісняра, письменника, громадського діяча, якого всі знали, поважали, шанували.  Його вірші читали Марія Наконечна, студентка 401-С гр. спеціальності «Облік і аудит», Світлана Олейнич, студентка 35 гр., спеціальності «Бухгалтерський облік», Ярослава Дубрівна, студенка 21 групи, спеціальності «Прикладна екологія». Василь Григорович, як і великий Кобзар, протягом усього свого життя щиро вболівав за долю України, особливо переймався останніми подіями, що відбувалися у країні.  Усі душевні болі висвітлював у своїх віршах. Тому не випадково з’явилася поезія «Ти волю кувала в борні», покладена  на музику також відомим у нашому краї талановитим композитором Ігорем Федірком. У грудні 2013 року ця пісня звучала на головному Майдані України під багатотисячне скандування «Молодці!». Під час літературно-музичного вечора вона звучала для студентської аудиторії у виконанні Ігоря Володимировича та його творчого колективу. Пісні Майдану не забути, як і не забути Героїв Небесної Сотні, бо живемо у революційний час, де знову і знову виборюємо свою незалежність. Сотні років ставили нас на коліна, а ми піднімаємося, бо щиро віримо у пророче Слово Кобзаря.

На цьому заході були присутні викладачі-філологи, студенти та усі шанувальники полум"яного Шевченкового слова. Директор коледжу Глова В.С. висловив вдячність запрошеним гостям, учасникам  та  організаторам даного заходу.   Ми усі щиро віримо у пророчі слова Тараса, коли

«…встане Україна і розвіє тьму неволі, світ правди засвітить…», бо за нами " правда, і слава, і воля святая".

: