Search

Торкнулись джерел давньої минувшини

Торкнулись джерел давньої минувшини

Вже стало доброю традицією в розгар професійної літньої відпустки організовувати екскурсійні поїздки працівникам навчального закладу профспілковим комітетом. Цьогоріч ми побували у древньому і вічно молодому місті Лева-галицькій столиці Львові.

В програмі поїздки передбачалась екскурсія стародавніми храмами, яку так професійно провела гід Юля. Початок знайомства з древньою історією міста розпочався з під Високого Замку - від Порохової вежі «на валах».

Оскільки екскурсія відбулася в такий день, як свято різдва Івана Хрестителя, учасники екскурсії відвідали декілька храмів – храм Андрія Первозванного, Домініканський собор, Римо-Католицьку катедру та багато інших. Екскурсовод захоплено розповіла нам про стародавню історію Львова, витоки його становлення, дізнались, що місту-720років. Цікаво, що Площа Ринок, вірменський, руський та єврейський фортелі Львова були закладені в середині 19 ст., із приходом австрійців становили львівське середмістя.

Відвідали ми і Високий Замок, найвищий пагорб Львова, де можна оглянути місто з висоти пташиного польоту.

Фінальним акордом нашої поїздки стала участь у прем'єрі опери «Коли цвіте папороть» у Львівському Національному театрі опери і балету ім.С.Крушельницької. Вражені були ми не тільки від величної споруди театру але й від оригінального професійного втілення на сцені фольклорної легенди, яку постановники майстерно повязали з сучасною історією України.

Працівники коледжу вдячні адміністрації та профспілковому комітету за цікаву та змістовну поїздку.

 Ольга Джумага та Оксана Матійчук, учасники екскурсії

: