Search

Книжкові новини

Книжкові новини

ІРЕН РОЗДОБУДЬКО, "Прилетіла ластівочка". Роман./ Ірен Роздобудько. К.:"Нора-друк" 2018. — 304 с.

За сюжетом цього детективного роману, вже в наш час в американському будинку для старих вмирає пацієнт на ім'я Леонтович, який називав себе братом відомого українського композитора. Але на сповіді спливають зовсім інші факти. Адже таємниця злочину, який стався 1921 року, коли "офіційно" при загадкових обставинах від рук "петлюрівського" вбивці загинув композитор Леонтович, автор "Щедрика", зберігалася в радянських архівах понад 80 років.

МАРИНА ГРИМИЧ, Ажнабія на червоній машині. Роман / Марина Гримич. — Київ : Нора-Друк, 2018. — 176 с.

За сюжетом, одна з героїнь береться допомогти чоловікові своєї подруги порозумітися з дружиною. Однак, та несподівано зникає, і пошуки тривають в компанії з двома чоловіками, ще й з таємничим попутником, який все тлумачить в категоріях "Тисячі та однієї ночі". З часом з'ясовується, що насправді все у тутешньому житті підпорядковується "казковим" архетипам – у родині, стосунках, загалом світі. Хтось виявляється Шехерезадою, а комусь випадає доля слухати все життя її казки.

Головна маркетингова книга від Олексія Філановського Х.: Видавництво Фабула, 2018.- 304 с.


Що ж до слова "головна" у назві книжки вказує передусім на те, що вона містить відповіді на найфундаментальніші питання, пов'язані з маркетингом – живим, мінливим і рухомим. "На жаль для одних і на щастя для інших, маркетинг – це значно більшою мірою мистецтво або гра, результат якої передусім залежить від майстерності гравця, – підтверджує автор. – Кожне серйозне маркетингове рішення або хід – це творчий акт".

ДЕВІД НІКОЛЛЗ "Ми", Х.: Видавництво Віват, 2018. -384 с.


Згадуючи своє подружнє життя, герої цієї надзвичайно правдивої книжки згодні, що ніколи не хапалися за якісь "зовнішні" причини подобатися один одному – наприклад, через подібність на героя голлівудського блокбастеру, красу, характер чи, не дай Бог, розрахунок. І на початку кінця 54-літній герой-біохімік більш ніж критичний щодо себе. "Існує загальне твердження, що до певного моменту чоловіки з віком гарнішають, – сумно жартує він. – Якщо це справді так, то я починаю спускатися цією параболою".

ФРАНЧЕСКА МЕЛАНДРІ,. Вище від моря. Роман – К.: Нора-друк, 2018.-176 с.

Цей трагічний роман – справжня драма: людей, доль, стосунків, а також ідей. У класичному трикутнику, яким окреслено психологічне коло спілкування героїв – двох відвідувачів острова, на якому розташована в'язниця суворого режиму, та її наглядача – здавалося, зібрано представників основних соціальних груп. Луїза - селянка, мати п'ятьох дітей, яка навідує свого чоловіка, який відбуває покарання за вбивство двох людей. Паоло - колишній викладач філософії, приїхав на побачення до сина-терориста. Наглядач Нітті має проблеми у родині через свою неконтрольовану жорстокість. Через бурю та нещасний випадок всі троє змушені провести певний час разом, і це, за сюжетом, має змінити їхнє життя. …

КАТАРІНА МАРЕНГОЛЬЦ, ДОН ПАРІЗІ. Література! Мандрівка світом книжок. – Х.: Вид. Віват, 2018.-192 с.

Цій незвичній книжці, що ніби вимандрувала з нашого майбуття, передує відповідний епіграф з Марка Твена. "Класика - це те, що кожен вважає за потрібне прочитати, але ніхто не хоче читати". Ніби передбачивши таку небезпеку, авторки оригінального проекту, присвяченому світовим шедеврам літератури, – радіожурналістка і художниця - лаконічно переказують і з гумором ілюструють найвидатніші твори, написані за останні сімсот років. Отаке знайомство зі світовою класикою: від Шекспіра до "Гаррі Поттера". З-поміж книжок - "Чума" Альбера Камю і "Пеппі Довгапанчоха" Астрід Ліндгрен, "Уліс" Джеймса Джойса і "Лоліта" Набокова, "Гобіт" Толкіна і "Звіяні вітром" Маргарет Мітчелл, "Степовий вовк" Гессе і "Вінні-Пух" Мілна, "Анна Кареніна" Толстого і "Аліса в країні чудес" Керролла, а також десятки інших книжок. Крім улюблених сюжетів, нам пропонують ще й по-новому поглянути на життя письменників крізь призму свіжих фактів і цікавої статистики. "Автори та їхні псевдоніми", "Скільки прожили автори та причини їхньої смерті", "Найважливіші літературні премії", "Популярні книжки, яких продано найбільше" - ось далеко не повний список розділів цього захопливого літературного путівника.

ДЕВІД Е. ГОФФМАН, "ШПИГУН НА МІЛЬЯРД ДОЛАРІВ", Х.: Вид. "Фабула" 2018.- 352 с.

Ця шпигунська сага описує реальну історію часів холодної війни, коли зустріч з іноземцем в Радянському Союзі несла за собою великі неприємності для його громадян. Ось чому ЦРУ ніяк не могло завербувати нікого з "імперії Зла", і добровільна співпраця з американською розвідкою скромного радянського фахівця в галузі радіоелектроніки була дуже важлива.

КІРА МАЛКО «Нижче», К.:Видавництво «Нора-Друк», 2018.- 400 с.

Дебютний роман «Нижче» Кіри Малко – лауреат 3-ї премії Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова – 2017».

Коли колега з офісу дізнався про наміри героїні цього феміністського роману тікати світ за очі на круїзний лайнер – щоправда, у ролі обслуговуючого персоналу, а не в статусі туристки – він був щиро обурений. Справді, щоб підправити собі карму, їдуть на два місяці в печери-піраміди або на Гоа, а не на півроку в комфортабельну бляшанку.

Втім, якби ж він знав, що тікає дівчина не від самої себе, а від власного кохання, яке – навіть не в силу "організуючої" назви нашого огляду – виявилося для цих самих офісних представників, звідки був й колега, напрочуд "нетрадиційним". Але будь-кому з хлопців, що вряди-годи виринають на шляху втікачки (яка перепробувала з ними, здавалося б, усе, крім сексу) ніколи не зрозуміти, що криється під толерантною наліпкою "гомосексуальним", яку тулять до дівчини політкоректне міжнародне розмаїття працівників-менеджерів і друзів-подруг, з якими вона живе на кораблі.

ЄВГЕН ЛАКІНСЬКИЙ «Мій Квебек. Люди, мови і життя в Квебеку і навколишній Канаді», К.: видавництво «Нора-Друк», 2018.- 272 с.

Українці відносно обізнані про життя в Канаді і часто уявляють її як Ідеальне Місце Для Еміграції. Та прочитайте книжку Євгена Лакінського «Мій Квебек» (побачила світ у видавництві «Нора-Друк») — і зрозумієте: ви нічогісінько не знаєте про таку особливу частину цієї країни, як Квебек. Це досить закритий край, набагато менш поліетнічний і мульткультурний, ніж решта Канади. Книжка Євгена Лакінського, якого в Україні знають, як журналіста й письменника (а в Канаді він працює держслужбовцем) розповідає про Квебек, його людей, мови і життя очима українця.

"Зібрання творів (том 4)", Антуан де Сент-Екзюпері К.: Видавництво Жупанського, 2017. - 448 с.


До заключного тому з повної збірки творів легендарного французького письменника, поета-мислителя і пілота-винахідника увійшли найвідоміші його твори – "Нічний політ" та "Планета людей" у перекладі Анатоля Перепаді, "Військовий Льотчик" у перекладі Анатолія Жаловського, "Маленький принц" у перекладі Олега Жупанського, а також "Південний поштовий", який до цього не перекладався українською і тепер виходить у перекладі Петра Таращука.

 

Бібліотека коледжу

: