Search

Зустріч з духовними настоятелями

Зустріч з духовними настоятелями

   18 вересня у читальній залі бібліотеки ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є.Храпливого» відбулася зустріч викладачів коледжу з настоятелем церкви Пресвятого Серця Христового отцем Олегом Винницьким та отцем Василем Баглеєм.

   Темою зустрічі стала проблема покликання молоді. З перших хвилин виступу слова отця Василя торкнулися сердець присутніх. У своїй промові він піднімав нагальні питання та теми, які стосуються не лише педагогів, а й кожної людини зокрема. Було наголошено на таких проблемах як формування духовних цінностей, моральних якостей, звучали роздуми як викладач має допомагати формуватись студенту як особистості, як допомогти молодій людині осмислити своє призначення в цьому світ, як гідно прожити своє життя. Отець наголосив на тому, що тут найбільш необхідна спільна праця, взаємодія аби студент не лише краще пізнав самого себе, свої таланти, а й усвідомив своє призначення в житті. Кожен із нас повинен поставити собі запитання «Хто я?», «Для чого я живу?». «Людина від початку свого існування думає про свій дім, шукає його, будує. Творить будівлю не тільки з матеріалу, а й за допомогою людських сердець, розуму, праці, рук. Людина сама є своєрідним домом, формує себе, будує свою особу» - говорив отець.

   Отець Василь зосередив увагу викладачів на тому, що ми маємо не тільки якісно навчати дітей, а й виховувати основи християнських цінностей, вчити бути небайдужими людьми, проявляти ініціативу і відповідальність в житті і до праці. Важливо також не перетворювати це навчання на тиранію та диктаторство.

       Почуття, емоції і враження якими поділилися священики надихнули на зміни, заставили задуматись над змістом життя.

   Отець Олег Винницький звертаючись до педагогічного колективу коледжу подякував за спільну працю, яка проводиться церквою та коледжем у справі духовного виховання студентської молоді, за активну участь студентів коледжу та Ємчук Н.В., Гнатяк Н.О., Мартинчука О.М,. Книша І.Я. у нічних чуваннях біля Чудотворного Образу Зарваницької Матері Божої.

   На завершення директор коледжу Глова В.С. взнак вдячності за проведену зустріч і співпрацю вручив отцям рекламно-інформаційний щорічник коледжу.

Левицька І.В., секретар педкабінету

: