Search

«День прибирання в коледжі»

«День прибирання в коледжі»

   В рамках проведення всеукраїнських екологічних проектів «ЧистоFest», Всесвітнього дня прибирання в Україні «WorldCleanupDay» та з метою поширення екологічного виховання в коледжі у ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» запроваджено кожного четверга «День прибирання в коледжі». Тому, в четвер, 20 вересня студенти та викладачі вийшли на загальне прибирання прилеглих територій коледжу. До прибирання долучилися усі студентські групи економічного та технологічного відділень. Молодь особистим прикладом демонструє небайдужість до проблеми забруднення навколишнього середовища.

   Студентка третього курсу за спеціальністю «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» Семчишин Діана розповідає, що вже не вперше бере участь у подібних акціях. «Насамперед ми хочемо показати не тільки студентам, а й жителям міста, що оберігати природу є одним з ключових завдань нашого життя. Адже природа - це частинка нас самих, і вона несе не тільки естетичне задоволення, але й виконує багато важливих функцій, зокрема дає нам кисень та оберігає від стихійних лих. Я вважаю, що здоровий спосіб життя це не тільки спорт, але й чисте довкілля», - розповідає дівчина.

   У цьому переконана і Соляр Діана, студентка третього курсу спеціальності «Облік і оподаткування». Вона вважає доцільним проведення подібних екологічних проектів і залучення до них студентів: «Добре проводити такі акції, адже це вчить відповідальності за те, що ми робимо. Ми самі засмічуємо нашу природу, то і самі повинні її прибрати. Кожен повинен задуматись над тим, куди викидає сміття».

   Студент 35 групи Матвіїв Тарас зазначає, що такі акції повинні мати масштабний характер та проводитися систематично. «Якщо з самого малечку виховувати в дітях любов до своєї природи і міста, то з часом ми досягнемо любові до усієї країни. Все повинно починатися навіть з самого мінімального – викидання сміття не абиде, а в смітники та контейнери. Ми повинні перестати жити серед бруду, і почати змінюватися».

   Хлопці та дівчата сумлінно прибирали території навколо коледжу. Якісній роботі сприяла сонячна погода та гарний настрій.

   Дуже приємно, що ми можемо зібратися не тільки на час лекційних чи практичних занять, але й на свіжому повітрі так з користю попрацювати. Така активність студентів свідчить, що їм не байдуже, як жити, вони прагнуть тримати свої побутові умови і стан навколишнього середовища в належному стані.

   Всі ми повинні розуміти, що обличчя місць, де ми живемо, залежить тільки від нас самих, від нашої поваги до самих себе і до свого рідного коледжу.

Левицька І.В., секретар педкабінету

: