Search

30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек

30 вересняВсеукраїнський  день  бібліотек

Бібліотекар – це талант і творчість,

це мистецтво спілкування.

    Є у цьому осінньому місяці особлива дата – 30 вересня. Саме у цей день, починаючи з 1998 року згідно з Указом Президента України, бібліотечні працівники відзначають своє професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек. Ми пишаємося тим, що маємо це свято як вияв глибокої поваги до нашої праці, як визнання державою суспільної значимості бібліотек, що стали однією з найважливіших складових частин інформаційної структури суспільства.

  Сучасна бібліотека – це не просто книгозбірня, а й відкритий кожному безмежний інформаційний світ; це храм духовності, до якого завжди можна прийти не тільки в пошуках істини, а й за розрадою, прагненням досягти душевної рівноваги. Для більшості людей бібліотеки – це частина їхнього життя. Тому 30 вересня – це свято всіх причетних до закладів культури і освіти, для всіх, хто любить книгу і хто присвятив своє життя подвижницькій праці на ниві просвіти.

    На сьогодні бібліотека коледжу, яка в цьому році відсвяткувала своє 115-річчя, є унікальним центром документальної пам'яті народу: вона не тільки зберігає великі багатства знань і думок, але й піклується про те, щоб ці багатства, зібрані людством, служили сучасним і прийдешнім поколінням.

    Бібліотека покладає на себе важливе завдання – навчити студентів учитися із захопленням, використовувати свій час раціонально, сформувати відповідальне ставлення до набуття знань та стійку потребу до навичок самоосвіти, вміння застосовувати набуті знання в життєвій діяльності. Також спрямовує свої зусилля на допомогу педагогічному колективу в здійсненні навчального процесу, донесення до студентів грунтовних знань з навчальних дисциплін та формуванні практичних навичок.

   Благородна місія храмів науки дозволяє кожному, хто дружить з книгою, пізнати мудрість вікової історії, наповнити серця та душі світлим почуттям причетності до істинних цінностей світової культури, пірнути у світ краси, добра, незбагненності, невичерпних джерел інформації.

   Бібліотека коледжу активно сприяє вихованню гармонійної, морально досконалої особистості, пропагує та розкриває зміст загальнолюдських цінностей, виховує інформаційну культуру читачів шляхом проведення читацьких конференцій, усних журналів, літературно-мистецьких та тематичних вечорів, літературних, бібліотечних, духовних,інформаційних годин, обговорення та презентації книг, зустрічі з поетами, письменниками, знаними людьми нашого краю.

    Глибоко символічно те, що державне свято збігається з улюбленим народним святом - Днем Віри, Надії, Любові. Тож бажаємо всім працівникам і студентам коледжу, щоб їхні серця завжди були сповнені цими високими почуттями.

Працівники бібліотеки

: