Search

Духовне виховання, як чинник становлення особистості

Духовне виховання, як чинник становлення особистості

     Проблема духовно-морального виховання особистості завжди була однією з актуальних, а в сучасних умовах, зважаючи на системну кризу, яка охопила наше суспільство, вона набуває особливого значення. Адже, незважаючи на те, що людина живе у матеріальному світі і тому, напевно, має насамперед потреби матеріальні, духовні ідеали завжди вважалися вищими, важливішими цінностями. Проте останнім часом спостерігається суттєве погіршення моральних взаємин між людьми, зростання цинізму, брутальності, жорстокості, агресивності, невміння зрозуміти одне одного, виявити повагу, толерантність, милосердя, справедливість.

      З огляду на це, у ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім.Є.Храпливого» організовані курси з етики віри та релігієзнавства представниками духовенства м. Заліщики. Зокрема, за ініціативою пароха о.Івана Сендзюка та о.Володимира Дрозда, настоятелів церкви Покрови Пресвятої Богородиці, у студентському гуртожитку №1 відбулися духовні бесіди з молоддю. Під час зустрічі священнослужителі обговорювали зі студентами актуальні питання християнської моралі, віри та місце людини у цьому світі, як найдосконалішого Божого створіння.

     Година спілкування пролетіла майже непомітно, хлопці та дівчата уважно сприймали мудрі настанови та щиру й відверту розмову.

       Сподіваємось, що отримані студентами знання допоможуть їм у сьогоднішньому важкому світі.

Книш І.Я., заступник директора з виховної роботи

: