Search

Зустріч з представниками львівської спільноти «Лярш-Ковчег»

Зустріч з представниками львівської

спільноти «Лярш-Ковчег»

     Духовно-моральне виховання молоді – це велика відповідальність і джерело зміцнення нації, потенціал якого складають загальнолюдські та християнські цінності, моральні норми, які є регуляторами взаємовідносин у суспільстві.

      Система духовно-морального виховання студентів пов'язана не лише з діяльністю коледжу і напрямів навчально-виховного процесу, а й постійно взаємодіє із зовнішнім середовищем, що впливає на становлення та розвиток наявної системи виховної роботи.

     За сприянням пароха храму Покрови Пресвятої Богородиці у м. Заліщики о. Івана Сендзюка в читальному залі ВПНУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім.Є.Храпливого» відбулася зустріч з представниками львівської спільноти «Лярш-Ковчег».

     «Лярш-Ковчег» у Львові – це перша спільнота Ляршу в Україні, яка офіційно стала членом Міжнародної Федерації Лярш у 2008 році. Спільнота налічує близько 100 членів (63 людей з особливими потребами та 30 асистентів та волонтерів). Мета спільноти — дати людям, які відчужені від суспільства, можливість бути залученими в громаду, плекати почуття власної гідності та цінності свого життя через дружбу, спільну працю, проведення дозвілля та молитву. 

     В ході зустрічі члени спільноти ділилися зі студентами своїм життєвим досвідом, своїми трудовими здобутками та успіхами. Отець Тарас, який є активним членом спільноти, розповів присутнім історію створення «Лярш-Ковчегу» в Україні. Він піднімав актуальні питання для обговорення: «Для чого ми живемо?», «Що для нас є найбільшою цінністю у житті?», «Як стати успішною людиною?», «Який сенс бути людиною?» де студенти вели би жвавий діалог, ділились своїми думками, ідеями, роздумами.

     В ході презентації хлопців і дівчат було ознайомлено із майстернями спільноти, а саме: «Бджілка», «Мрійники», «Назарет», «Знесіння», «Усмішка», офіс «Соняшник», будинок «Витання». Учасники спільноти Роман Максимович та Богдан Сеник розповіли як проходить їхнє навчання, як проводять своє дозвілля, як вміють радіти життю та що таке щастя для неповноправної людини.

     Учасник спільноти Роман Максимович зачарував слухачів декламацією поезій Ліни Костенко «Крила» та Василя Симоненка «Лебеді материнства», «Ти знаєш, що ти – людина?». На завершення зустрічі усі присутні переглянули зворушливий відео-фільм про життя одного із учасників «Лярш-Ковчегу» - Богдана Сеника.

     Висловлюємо подяку о. Івану Сендзюку за організацію даної зустрічі, адже не можливо передати тих емоцій, які вирували під час спілкування з особливими людьми. Людьми, в яких є багато чого навчитись, як молоді так і дорослим, а це – вмінню жити та радіти, бачити щастя у простих речах, які тебе оточують навколо, досягати успіхів незважаючи на перешкоди та працювати над збагаченням свого духовно-морального світу.

Левицька І.В., секретар педкабінету

: