Search

Тернистим шляхом Хресної дороги

Тернистим шляхом Хресної дороги

    Декілька років поспіль викладачі та студенти Заліщицького агроколеджу ім.Є.Храпливого беруть участь у проведенні Хресної ходи.

    Цьогоріч відбулося два таких дійства, в яких парафіяни пройшли вулицями міста. Перше з них очолили правлячий Архиєрей Бучацької єпархії УГКЦ владика Димитрій (Григорак) ЧСВВ, о.Іван Сендзюк з священиками. Хресну ходу супроводжували учасники театру «Обнова». Силами семінаристів з Івано-Франківська було яскраво продемонстровано тернистий шлях та мученицьку смерть Спасителя. Парафіяни-представники заліщицьких установ та навчальних закладів пронесли вулицями міста масивний дубовий хрест з фігурою Ісуса Христа, який згодом було встановлено біля церкви Покрови Пресвятої Богородиці. Частину шляху хрест пронесли і представники нашого коледжу спільно з колективом ВПУ.

    А наступного дня Хресна хода пройшла від церкви Покрови Пресвятої Богородиці до церкви Пресвятого Серця Христового. Ходу очолили митрополичий вікарій митрофорний протоієрей отець-мітрат Павло Репела, папський місіонер о.Василь Баглей, о.Олег Винницький з священиками. Якщо напередодні події більш як двохтисячолітньої давності було відтворено театральними засобами, то в цей день – засобами художнього читання, пісне-співами, а фінальні сцени – з демонстрацією кінофрагментів. Дійство відбулось за активною участю викладачів та студентів нашого коледжу під керівництвом Надії Ємчук, Любові Сопівник та Олега Мартинчука.

Війтик Ю.П., викладач коледжу

: