Search

Свято поля, хліба і душі

Свято поля, хліба і душі

З давніх-давен Україна славилася добрими, талановитими та працьовитими людьми. Наша держава була і залишається осередком міцних та усталених сільськогосподарських традицій. Завдяки "золотим рукам", мудрості, досвідченості аграріїв живе наша українська нива. Пізня осінь – традиційна пора завершення сільськогосподарських робіт, а ще на цей час припадає професійне свято аграріїв.


У ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» відбулися урочистості з нагоди Дня працівників сільського господарства, на яких щиро вітали людей, що взяли на себе найважчу і найважливішу турботу – працювати на землі і годувати країну. Це свято справжніх трудівників та дбайливих господарів, які щодня розумом, серцем, невтомними руками зберігають багато століть славні хліборобські традиції нашої землі. Від їхньої повсякденної самовідданої праці залежить здоров'я нації, добробут нинішнього та майбутніх поколінь.

Вклонімося рідній землі і людям, для яких нелегка праця була і залишається сенсом життя.Адже з маленького хлібного зернятка починається потужність і сила нашого села, нашого району, нашої держави. Їхня праця свята і благородна, вона безперервна, як саме життя. Один урожай в коморі, в засіках, а наступний – вже стелиться зеленими рунами, першими паростками осінньої озимини, уже чекає сонця, вологи, людського догляду.

Із вітальним словом на урочистостях виступив директор коледжу – Глова Володимир Степанович, який подякував всім працівникам, які вклали свій внесок у виробництво сільськогосподарської продукції на полях коледжу.

На концерті в актовій залі прозвучали слова подяки трударям полів і ферм, їм були адресовані пісні і запальні танці.

Поряд з тим, що у коледжі займаються вирощуванням сільськогосподарської продукції, основним завданням дирекції і викладацького складу коледжу є забезпечення якісної підготовки висококваліфікованих фахівців спеціальностей, які тісно пов'язані з аграрним сектором економіки.. Їх професіоналізм і конкретність визначатимуть здатність кожного виконувати свої функції в нових умовах господарювання. І від того, наскільки вони зрозуміють цінність обраної професії для добробуту і процвітання людей і всієї України, буде залежати їхня подальша життєва дорога. Наслідуючи приклади старшого покоління трударів, їх значущість у подальшому розвитку коледжу, добробуту людей, студенти зможуть правильно оцінити вибрану ними спеціальність і своє майбутнє трудове життя.

Учасники творчого виступу побажали всім успіхів у праці, енергії, здоров'я міцного, щедрого ужинку на професійній ниві, тепла і затишку родинам, щедрого святкового застілля.

Башта І.С., Коропецький П.М., Червоногріцька О.А. – викладачі коледжу.

: