Search

Тренінг з протидії торгівлі людьми

Тренінг з протидії торгівлі людьми 

27 листопада у ході вивчення дисципліни «Громадянська освіта» в 11 групі був  проведений тренінг з протидії торгівлі людьми. Дана тема є надзвичайно актуальною, адже  щороку тисячі українців виїжджають закордон, щоб працевлаштуватись, продовжити навчання чи просто подорожувати.

 Захід проводився студентами коледжу Анатолієм Льорчаком (31 група), Тетяною Фрасуняк (25 група) та викладачем суспільних дисциплін, кандидатом педагогічних наук Г.В Петрів., які напередодні пройшли відповідні навчання в Тернополі в процесі реалізації проекту «Підвищення обізнаності вразливого населення Тернопільської області щодо безпечної міграції та працевлаштування».

На тренінгу був присутній заступник директора з виховної роботи І.Я.Книш та юрист  громадської організації «ТМЖК «Відродження нації» О.О.Подзігун.. Дана організація  вже впродовж 20 років успішно реалізовує заходи з протидії торгівлі людьми. 

В ході навчання ми ознайомили студентів 11 групи з такою проблемою, як торгівля людьми,  визначили її характерні ознаки, форми, розказали про категорії осіб, що потрапляють у зону ризику  торгівлі людьми і про те, як відрізнити торгівлю людьми від інших злочинів.

Також  була проведена гра  «Міфи та факти». Тренери  озвучували запитання, а першокурсники  мали дати відповідь: «так», «ні», «можливо». Кожному учаснику потрібно було обґрунтувати свою думку.

Після цього до уваги студентів були представлені фільми «Зруйновані мрії» та «Справжня історія торгівлі людьми». Завершенням заходу стало  визначення в ході обговорення правил, яких слід завжди дотримуватись, збираючись їхати закордон.

Аналогічні навчання також будуть проведені в коледжі серед студентів випускних груп.

Після проведення такого тренінгу студенти будуть більш обережніші при виїзді закордон, зможуть захистити себе від такої проблеми, як торгівля людьми, знатимуть, в які служби звертатися у випадку виникнення такої проблеми.

Фрасуняк Тетяна, студентка 25 групи,

тренер з протидії торгівлі людьми

: