Search

Пам’яті Героїв Небесної Сотні

Пам'яті Героїв Небесної Сотні

Уже шостий рік поспіль 20 лютого в українському календарі є Днем пам'яті Героїв Небесної Сотні. Саме протягом кількох лютневих днів 2014-го у Києві пройшли найбільш масові сутички. Наслідком тих страшних подій стали масові вбивства мирних протестувальників. Хтось із них мріяв про великі подвиги, хтось – обробляти землю і збирати урожай. Хтось хотів займатися наукою, а хтось планував весілля…Їх, що віддали життя за майбутнє нашої держави, назвали Героями Небесної Сотні.

У ці лютневі дні Україна вшановувала пам'ять Героїв.

У залі Заліщицької районної ради та районної державної адміністрації 20 лютого 2020 року під орудою працівників Заліщицької центральної районної бібліотеки було проведено реквієм пам'яті «Пам'ятати…Щоб жити!». Ведуча заходу – Тракало Ольга Йосипівна, директор Заліщицької ЦРБ.

До участі у реквіємі пам'яті долучилися викладачі та працівники ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є.Храпливого» – вокальний жіночий квартет «Зустріч» (Світлана Тарасевич,керівник, Любов Сопівник, Надія Ємчук, Людмила Атаманчук), які виконали пісню на слова Марії Потикевич-Заболотної , муз. Степана Стельмащука «Там, де колиска нашого роду» та «Йшла до Бога Україна» (сл. Соломії Українець,муз. Олександра Полівода).

У День пам'яті Героїв Небесної Сотні в читальній залі Заліщицького аграрного коледжу відбулася зустріч з Сафар'янсом Євгенієм Валерійовичем, молодшим науковим працівником Національного музею-меморіалу Героїв Небесної Сотні, який розповів студентам коледжу про музей, пам'ятні місця Києва, про трагічні події лютого 2014 року.

Він також передав у фонд коледжівської бібліотеки книги про ті буремні події на Майдані. З презентованої віртуальної виставки студенти дізнались багато цікавого, ознайомились з експонатами музею.

Схилімо голови! Вшануймо пам'ять Героїв – юних і сивочолих. Кожного, хто здійснив особистий подвиг і віддав найцінніше – своє життя заради нашого майбутнього.

Ми, українці, що в віках

Завжди надіялись на краще.

Зі смолоскипами до Правди,

До світлих витоків життя

Йдемо, йдемо і йтимем завжди,

Бо вірим в краще майбуття.

 

Людмила Атаманчук, викладач коледжу

: