Search

Реконструкція експозиції музею

Реконструкція експозиції музею

15 травня 2008 року в ході проведення Всеукраїнської конференції «Розвиток українського села – нагальна потреба сьогодення» за участю представників університету та Заліщицької РДА урочисто було відкрито музей історії навчального закладу.

Експозиція музею покликана в першу чергу знайомити новоприйнятих студентів та гостей коледжу з історією навчального закладу та його сьогоденням. Особлива увага надається долям відомих випускників технікуму, а згодом коледжу.

Тематично експозиція музею складається з декількох частин. Перша з них розкриває багатовікову історію міста Заліщики, його трудівників та видатних наших земляків.

Частина експозиції присвячена Євгену Храпливому, ім'я якого носить коледж. В основній частині відображено більш як 120-літню історію спочатку садівничої школи, технікуму, коледжу.

Нині актуальним стало проведення реконструкції музейної експозиції. Проводиться значна робота по систематизації матеріалів, виготовляються нові стенди, які розміщуються в залі музею. Основою для створення цих стендів стала книга М.В.Сопилюка «На переломі століть…Становлення і розвиток фахового навчального закладу в Заліщиках у контексті суспільно-історичного розвитку краю» - фундаментального дослідження, яке витримало вже два видання. В експозиції музею передбачено розміщення матеріалів в таких нових розділах, як «Заліщицький коледж-складова частина НУБіП України» та «Міжнародна співпраця колледжу», а також «Наші випускники-наша гордість».

До роботи по оновленню музейної експозиції активно долучилися М.В.Сопилюк, І.Я.Книш, викладачі коледжу. Значний вклад у формування матеріалів стендів вносить М.Б.Пронь. Активну допомогу по виготовленню матеріального оснащення надає Андрій Коваленко.

Мине час і оновлена експозиція музею навчального закладу прийме відвідувачів, продовжуючи виконувати свою важливу місію.

Юрій Війтик, завідувач музею коледжу

 

: