Search

Волонтерство-справа благородна

Волонтерство-справа благородна

1 березня студенти першого курсу спеціальності «Комп'ютерна інженерія» коледжу в онлайн-режимі взяли участь у виховному заході "Разом ми сила", присвяченому надзвичайно актуальному питанню волонтерської діяльності по допомозі військовослужбовцям.

Основною метою даного заходу було: нагадати студентам хто такі волонтери, чому їхня діяльність є важливою для нашої держави та яким чином кожен громадянин може долучитися до волонтерського руху.

Спочатку студенти дізналися історію виникнення волонтерського руху та ознайомились з його основними принципами й особливостями діяльності.

Пізніше розглянули розвиток волонтерства в Україні, обговорили етапи його розквіту та занепаду, і поділились своїми думками щодо питання "Чому волонтерський рух сьогодні не такий активний, яким був на початку бойових дій"?. Також визначили основні фактори, що спричинили активний розвиток волонтерства спершу під час подій на Майдані, а згодом і в зоні АТО та ознайомились з напрямками діяльності волонтерів. Адже після Революції Гідності волонтерський рух зазнав кардинальних змін, і небайдужі громадяни почали активно забезпечувати не тільки військовослужбовців, а й місцевих жителів, які опинилися в районі бойових дій.

Наприкінці заходу студенти переглянули відеоролик коломийського волонтера та військовослужбовця, який розповідав про важливість здійснення волонтерської діяльності на сході України, адже, саме завдяки небайдужим громадянам нашої держави, солдати майже повністю забезпечені необхідними ресурсами.

Студенти поділились розповідями про жителів колишнього Заліщицького району, які безпосередньо допомагали і продовжують допомагати бійцям в зоні АТО.

Важливо пам'ятати, що волонтерство – це в певній мірі є взаємовигідна діяльність. Адже воно допомагає не тільки тим, на кого безпосередньо спрямоване, а й суспільству в цілому, і, звичайно ж, самому волонтеру. Бо працюючи з різними категоріями осіб, з кожної ситуації волонтер отримує колосальний досвід та безцінні уроки на все життя. А також не варто забувати, що коли ми робимо добрі справи, у нас піднімається самооцінка, рівень емпатії та співчуття, покращується настрій. Волонтерство корисне для фізичного та ментального здоров'я.

Уляна Народова, студентка магістратури

Тернопільського Національного педагогічного університету

 

 

 

 

 

 

 

 

: