Search

Медіаграмотність – питання актуальне

Медіаграмотність – питання актуальне

Дистанційне навчання – ефективне, комфортне, захопливе та цікаве. Нарешті студенти змогли використовувати свої улюблені ґаджети.Однак в умовах карантину не менш актуальною залишається і виховна робота. Адже вона має такі важливі функції: профілактичну, ціннісно-орієнтаційну, просвітницьку і формування особистісних якостей та гарних манер.  Виховна робота – це той аспект формування студентської особистості, який просто не можна відкласти на потім. Кураторам груп потрібно викликати зацікавленість з боку студентів, а далі – мотивацію та їхню увагу. Ми живемо у потужному інформаційному просторі. Щодня, щогодини та щохвилини ми опрацьовуємо безліч різноманітної інформації. Кількість повідомлень зростає щодня. Рух інформаційного потоку не спинити. Наше завдання – не потонути у щоденному вирі. Ми маємо усвідомити та підкорити цей потік.Медіаграмотність – це необхідне вміння для сучасної особистості.

З цією метою в 43 А-Е групі була проведена виховна година «Медіаграмотність. Як читати новини сьогодні?», яку підготував практикант, колишній випускник коледжу, а зараз студент Тернопільського національного університету ім. Гнатюка Дмитро Золотий.

Молоді люди мають навчитись у цій непростій ситуації проявляти себе, взявши за основу справжні цінності, що роблять людину людиною. Наші студенти підсвідомо розуміють, що світ змінюється. Він стане світом людини і для людини, в якому будуватиметься культура життя. За теперішніх умов важливою є активізація зусиль з метою підвищення духовного рівня студентської молоді, формування у неї стійкої системи глибоких морально-духовних цінностей, оскільки саме вони складають основу мотиваційної сфери як особистості, так і суспільства в цілому.

І саме зараз, замість тремтіти перед невидимим ворогом, усім нам, а насамперед молоді, треба об'єднатися у солідарній дії. Ми маємо не тільки знати, які небезпеки несуть із собою цифрові технології, а й усвідомлювати, як на нас впливає інформаційний тиск. Надзвичайно важливо вміти захищатися від цих небезпек і користуватися можливостями, які надають медіа. І не тільки самим вміти, але й вчити цьому наших студентів.

О.Я. Озімінська, куратор 43 А-Е групи

: