Search

28 червня – День Конституції України

Наш календар

28 червня – День Конституції України

В Україні 28 червня відзначають державне свято – День Конституції України. Сьогодні виповнюється 25 років з дня прийняття Основного Закону.

Конституція України була прийнята о 9.18 год. ранку 28 червня 1996 року. За неї віддали голоси 315 народних депутатів (при 300 необхідних), і вони голосували окремо за кожну статтю. Для цього Верховна Рада була змушена безперервно пропрацювати 24 години.

З усіх пострадянських республік Україна прийняла Конституцію останньою. Захід назвав її однією з найдемократичніших у світі.

Стаття 23. Кожна людина має право на вільний розвиток своєї особистості, якщо при цьому не порушуються права і свободи інших людей, та має обов'язки перед суспільством, в якому забезпечується вільний і всебічний розвиток її особистості.

Стаття 53.  Кожен має право на освіту.

Повна загальна середня освіта є обов'язковою.

Держава забезпечує доступність і безоплатність дошкільної, повної загальної середньої, професійно-технічної, вищої освіти в державних і комунальних навчальних закладах; розвиток дошкільної, повної загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної, вищої і післядипломної освіти, різних форм навчання; надання державних стипендій та пільг учням і студентам.

Щиро вітаю педагогічний, студентський колектив та працівників коледжу зі святом – Днем Конституції України! Бажаю всім міцного здоров'я, добробуту і благополуччя у Ваших сім'ях, нових успіхів у навчанні та трудових звершень в ім'я процвітання України!

Володимир Глова

директор ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого НУБіП України»

 

: