Search

Хай буде мир віднині і довіку

Разом із  осіннім падолистом в Заліщицький аграрний коледж приходить традиційне щорічне свято квітів.

Цьогоріч воно було приурочене Міжнародному Дню Миру, який проходив у рамках Всеукраїнської освітньої кампанії «Голуб миру»  під гаслом  «Право народів на мир».

Кожна студентська група готувала по три композиції за тематикою:

-         Україна в боротьбі за мир;

-         Пам’яті Небесної сотні та жертвам воєнних дій на сході України;

-         Довільна тема.

Вересневий ранок зустрічав усіх працівників та студентів коледжу барвистою гірляндою з чорнобривців, айстр, жоржин, калини та пишними корзинами, створеними студентами випускних груп. При вході в навчальний корпус під милозвучні акорди музики, студенти 22 групи у вишиванках дарували символ єдності і соборності України – пам’ятні емблеми «Боже, Україну храни».

Святково прибране фойє коледжу заполонили кольори національного прапора і розмаїття вишиванок. Які цього дня одягли всі студенти та викладачі.


З почуттям відповідальності і великого патріотизму формували студенти квіткові композиції, вкладаючи в них частку своєї душі. Тим самим ставлячи перед журі нелегке завдання – визначити кращих.

Оцінювали ж композиції у трьох номінаціях:

-         тематичність квіткових композицій;

-         оригінальність задуму і творчий підхід;

-         естетичність оформлення столів.

Оригінальністю, влучністю, тематичністю дивували присутніх назви квіткових композицій таких груп: 26, 39, 17, 15, 16, 14, 102С-А, 13, 12, 24, 25, 22, 21, 27, 29, 28, 11,  101С-О,  31   групи,  зокрема:  «Герої не вмирають – вмирають вороги», торт в стилі символіки України на тему: «Ми – єдина й незалежна Україна»,  «Слава Небесній сотні», «І буде мир і буде спокій», Україна – єдина країна», «Свіча пам'яті», «Народжені вмерти – залишаються жити в віках» та багато інших.

Учасники свята, мовою квітів, прагнули передати складну суспільну обстановку в Україні, любов до рідної землі і свого народу.

Традиційне свято ще раз підтвердило істину: Квіти – це символ  краси людини, вони є відображенням радості, смутку, переживань.

Свято квітів стало  не тільки масовим заходом, але справжнім дійством, яке сприяє патріотичному та естетичному вихованню студентів.



Сопівник Любов Йосипівна
Викладач еколого-біологічних дисциплін, організатор свята


- Переглянути більше фотографій -

: