Search

Вітання з Днем Захисника України та зі святом Покрови Пресвятої Богородиці!

14 жовтня визначна дата, яка символізує багаті і славні традиції українського народу, уособлює мужність, героїзм, незламність національного духу оборонців та визволителів рідної землі на всіх етапах її багатовікової історії

Сьогодні 14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, а віднедавна ще й – День захисника України.

Розпочнем із Дня Захисника України  - це наймолодше свято яке було затверджене 14 жовтня 2019 року, цей день є офіційним вихідним.

Друге не менш важливе свято – День українського козацтва, це свято співпадає зі святом Присвятої Богородиці, бо козаки вважали Богоматір своєю захисницею та покровителькою. Головна церква українських козаків завжди була на честь Покрови. Від самого початку козаками були виключно вільні люди. На Запорізькій Січі головними принципами були свобода і рівність – усі мали рівні права та обов'язки. Козак в українській культурі – був завжди воїном, який служить своїй Батьківщині, боронить віру, гідність та звичаї всього українського народу.

І ще одне із головних осінніх церковних свят Велике свято Покрови Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, яке святкувалося і святкується щороку 14 жовтня. Встановлене воно на згадку про дивовижну появу Богоматері віруючим. В цей день багато віруючих відправляється до церкви на богослужіння.

Це свято кожного, хто в той чи інший час віддав свої знання, силу, мужність задля процвітання нашої держави, збереження її незалежності та територіальної цілісності, хто несе почесну варту на захисті народу України.

То ж бажаю нашим захисникам міцного здоров'я, незгасимої енергії, завзяття та сили, душевного спокою й покровительства Пресвятої Богородиці в усіх справах та починаннях!

Миру та злагоди нашій країні, благополуччя та добробуту кожній українській родині!


Фрасуняк В.І., викладач Захисту України

: