Search

Про права людини і людську стійкість

Про права людини і людську стійкість


В рамках 18-го Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudaus UA у ВСП «Заліщицький фаховий колледж імені Є. Храпливого НУБіП України» відбулася цікава зустріч. Нашим гостем став Олександр Михайлович Степаненко -  громадський діяч, лікар, засновник та керівник громадського об'єднання «Зелений світ», член правління Української Гельсінської спілки з прав людини, офіційний представник у Тернопільській області Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Олександр Михайлович дослідник, автор публікацій і книг, тож на зустрічі в коледжі він представив нову книгу «Він захищав без меча. Антін Горбачевський біографічний нарис на тлі епохи». Книжку видано в рамках інформаційної кампанії «Двері до правосуддя» у 2021 році. Книга про видатного правника, авторитетного адвоката, громадського та державного та політичного діяча, дипломата і видавця актуальна в ці дні, коли ми відзначаємо 103-ю річницю листопадового чину у Львові.

Модератором зустрічі став в. о. директора коледжу Борис Степанович Павлюк. Надзвичайно цікава презентація книги і розповідь про фестиваль викликали велике зацікавлення та активне обговорення учаників зустрічі. На згадку про перебування в коледжі Олександр Степаненко подарував бібіліотеці книги видання з автографом. Автору вручено інформаційно-рекламний щорічник про коледж та друковані видання викладачів коледжу.

Працівники та студенти коледжу отримали можливість долучитися також до перегляду документального кіно, завдяки його організаційній діяльності при проведенні мандрівного фестивалю документального кіно.

 

Це фільм «76 днів» про боротьбу у місті Ухань зі спалахом нової епідемії COVID-19. Знятий на передовій кризи — у чотирьох лікарнях, фільм «76 днів» розповідає неймовірні історії про людей, які опинилися в епіцентрі пандемії: про жінку, яка марно благає востаннє попрощатися з батьком, про дідуся з деменцією, який шукає дороги додому, про пару, якій кортить побачити свою новонароджену дитину, та про медсестру, рішуче налаштовану повернути особисті речі сім'ям загиблих. Ці животрепетні й інтимні історії засвідчують смерть і переродження міста на 76-денному локдауні, а також людську стійкість у часи глибокої трагедії.

 

Щиро дякуючи Олександру Михайловичу Степаненку за проведену презентацію, керівник коледжу відзначив актуальність такої співпраці для діяльності по удосконаленню форм і методів освітньо-виховної роботи із студентами в сучасних умовах.


М.В. Сопилюк, заступник директора з навчальної роботи

: