Search

В коледжі відзначили День працівників сільського господарства

В коледжі відзначили День працівників сільського господарства

З давніх давен восени, коли землю вкриває жовте листя, коли зібрано врожай, а комори та стодоли заповнені збіжжям, ми відзначаємо свято - День працівників сільського господарства. Це свято увінчує напружений, сповнений клопотами хліборобський рік.  Один урожай уже в засіках, а наступний вже стелиться на полях зеленими рунами, першими паростками осінньої озимини, уже чекає сонця, вологи, людського догляду.

Це день, коли ми віддаємо данину пошани людям, що взяли на себе найважчу і найважливішу турботу – працювати на землі і годувати країну, тим, для кого важка селянська праця була і залишається сенсом життя, хто попри всі негаразди чесно і сумлінно робить свою справу, завдяки чиїй господарській дбайливості, знанням і наполегливості розвивається сільське господарство. Адже з маленького хлібного зернятка починається потужність, сила і процвітання нашої держави.

Перед початком урочистостей, які проходили в читальній залі коледжу, всі присутні мали можливість оглянути виставку зразків сільськогосподарської продукції, яка вирощена на колекційно-дослідних ділянках коледжу.

Із привітальним словом до присутніх звернувся запрошений перший заступник Заліщицького міського голови Роман Петрович Краснюк, який тепло привітав не тільки трудівників виробничої частини коледжу, але й колектив викладачів та працівників навчальної частини, які готують фахівців для агропромислового сектора економіки.

З нагоди свята Роман Петрович від Заліщицької міської територіальної громади передав подарунок – мотоблок для використання з навчальною метою на дослідних ділянках та виробничих полях коледжу. Також Романом Петровичем були вручені грамоти ряду працівників та викладачів коледжу.

В.о. директора коледжу Борис Степанович Павлюк у своєму виступі підкреслив те, що основне призначення виробничої частини - це практичне навчання майбутніх фахівців. У виступі було з вдячністю згадано спеціалістів, які причетні до цієї ділянки роботи. Адже кожен з них на своєму місці ретельно виконує покладені на нього обов'язки. Слова вдячності прозвучали і на адресу викладачів  та працівників, які активно долучаються до організації науково-дослідної та практичної роботи студентів, проявляючи високий рівень професійної майстерності.

За результатами експериментальної, науково-дослідної роботи та з нагоди свята кращим викладачам, студентам, працівникам виробничих підрозділів були вручені Почесні грамоти НУБіП України та подяки дирекції коледжу.

Піснями та танцями вітали працівників сільського господарства студенти коледжу. Їх виступи демонструвались мультимедійними засобами.

На завершення урочистостей усіх пригостили запашним короваєм –  символом завершення аграрного року, багатства, родючості.

Хай і надалі рясно колосяться щедрими врожаями ниви, втілюються в життя плани, задуми та сподівання трудівників сільського господарства на радість рідним, на благо нашої держави та піднесення добробуту всього українського народу!  

Ірина Башта, голова циклової комісії агрономічних

та еколого-інженерних дисциплін

: