Search

Патріотичне виховання в коледжі

Патріотичне виховання в коледжі

Розбудова суверенної демократичної правової держави потребує вживання заходів для виховання та розвитку в студентів громадянської зрілості, патріотизму, поваги до історичної спадщини українського народу, впровадження у свідомість студентів загальнолюдських моральних цінностей, виховання оптимізму та впевненості у своєму майбутньому, формування здорового способу життя.

З вирішенням завдань всебічного розвитку студентів пов'язане військово-патріотичне виховання, як організаційний цілеспрямований процес, що поєднує в собі ідейне та морально-естетичне виховання молоді, її фізичну та військову підготовку майбутнього воїна, який має володіти певними теоретичними та практичними військовими знаннями, вміннями та навичками.

З цією метою 7 грудня 2021 року в Заліщицькому фаховому коледжі відбулася зустріч студентів з представником Заліщицького військкомату заступником комісара, майором Олегом Володимировичем Тарасенком, який провів лекцію з питань патріотичного і фізичного виховання. Студенти цікавилися питаннями осіннього призову, контрактною формою служби і навчальними закладами,які надають військові спеціальності.

На зустріч також прибули воїни АТО: Віталій Зварич, Юрій Середа, Ярослав Симотюк, а також голова Спілки ветеранів АТО «Дністровський вал» Степан Навольський та волонтер Заліщанщини Михайло Гушуватий. Вони розповіли цікаві життєві історії, які пройшли на сході України , захищаючи нашу територіальну цілісність і недоторканість Української держави. У цьому заході взяло участь 70 студентів коледжу, які захоплено слухали розповіді військовослужбовців та проглядали фрагменти презентації тридцятилітньої історії українського війська. Крім того, студенти та викладачі коледжу беруть активну участь у волонтерському русі, допомагаючи воїнам на Сході необхідною гуманітарною допомогою.

Тож. вітаємо всіх військовослужбовців з Днем Збройних сил України та бажаємо мужності в подоланні труднощів військового буття, надійного родинного тилу, богатирського здоров'я та звершення всіх ваших мрій та бажань.

Віримо в те, що українська армія стане національною гордістю, гарантом стабільності і безпеки України. Ваша мужність та сила здатні подолати будь-які перешкоди.

Володимир Фрасуняк ,викладач «Захисту України»

 

: