Search

Сповідуючи заповіти Миколая-Чудотворця

Сповідуючи заповіти Миколая-Чудотворця

З давніх-давен – аж до сьогодення дійшло багато цікавих традицій і обрядів, пов'язаних зі святами зимового циклу, залучаючи нас до духовних надбань рідного народу. Ще напередодні Нового року з особливим трепетом очікують казкового дива діти, коли під покровом чарівної ночі до малечі з подарунками приходить Святий Миколай. Великий Чудотворець улюблений і шанований українськими родинами за добре серце, щирість душі і мудрість. Сповідуючи його заповіти, ми вчимося творити добро, бути милосердними, небайдужими, здійснювати благородні вчинки.

Студенти ВСП Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого НУБіП України напередодні 19 грудня завітали до закладів освіти у селах Печорна і Зелений Гай зі святковою програмою, піснями, конкурсами та приємними сюрпризами.

Звісно ж, не обійшлося без святого Миколая – головного добродія свята, який вручив учням школи новорічні подарунки.

 

Активним учасниками дійства стали: ведучі - Діана Стоницька (15 гр.) та Ганна Гоменюк (24 гр.), св.Миколай – Микола Юрійчук (35П), ангел - Андріана Книш (15 гр.), танцюристи – Вікторія Яцечко (14 гр.) та Василь Приведа (31 гр.), а також вокальний ансамбль «Намистинки» (художні керівники Світлана Тарасевич та Олег Мартинчук). Присутніми також були в.о. директора коледжу Борис.Павлюк та представник Національного університету біоресурсів та природокористування України, начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання Олександр Санченко.

Дуже приємним сюрпризом для св.Миколая та усіх присутніх стали виступи діток із цих шкіл, їх вірші, пісеньки та руханки. За це кожен одержав бажаний подарунок.

Далі святкова процесія прибула до Заліщицького обласного багатопрофільного навчально-реабілітаційного центру, щоб подарувати присутнім добру казку про Миколая-Чудотворця, який заповідав: «Дбайте один про одного, даруйте людям добро і ласку, і вам воздасться сторицею!». Від імені педагогічного та студентського колективів Заліщицького фахового коледжу імені Є.Храпливого св.Миколай вручив учням реабілітаційного центру спортивний інвентар, адже здоровий спосіб життя завжди в пріоритеті.

Маємо надію, що студенти коледжу донесли маленьким і юним глядачам цікаву розповідь про великого Чудотворця, допомогли повірити в те, що дива існують, подарували позитивні емоції. І нехай Святий Миколай у ніч на 19 грудня сповнить їхні найзаповітніші бажання (а він їх добре знає)! Звернімося і ми до нього з проханням жити в мирі і злагоді, любити своїх ближніх, оберігати традиції рідного народу і творчою працею примножувати добрі справи задля розквіту Української держави.

Людмила АТАМАНЧУК, куратор 15 групи,

Олександра ЯРЕМЧУК, куратор 14 групи,

 

: