Search

Історична година студентів першого курсу

Історична година студентів першого курсу

У вересні ми відзначали 130 років від дня народження Михайла Гайворонського.

З цієї нагоди студенти 15-ФП групи ВСП Заліщицький ФК імені Є. Храпливого НУБіП України відвідали Заліщицький краєзнавчий музей.

Михайло Гайворонський - це персонаж, якого ми повинні пам'ятати, бо він виходець із нашого міста. Він народився 15 вересня 1892 року в місті Заліщики. Після закінчення народної школи поступив на навчання в Заліщицьку учительську семінарію. Там розширив свої знання музичних інструментів. Працював з сільськими оркестрами у Старих Заліщиках, Добровлянах і в Блищанці.

Під час історичної години Віталій Каспрук, директор музею, розповів присутнім про біографію Михайла Івановича, також вони мали можливість простежити його творчий шлях. В музеї експонується виставка присвячена митцю під назвою: «Михайло Гайворонський – сурмач Війська Січового». З юнацьких років Михайло зазнав на рідній землі національної нерівності, тому використав першу нагоду, щоб змінити польське звучання свого прізвища (Гавронський) — українським.

Заліщани пам'ятають про свого славетного земляка,його іменем названо вулицю; йому встановлено пам'ятник на території Заліщицької музичної школи.

Цьогоріч ми святкуємо 130 річницю від дня народження відомого композитора і згадуємо про нього завдяки пісням, що він опрацював. Маємо пам'ятати наше славне минуле та тих, хто прославляв нашу солов'їну у піснях в Україні та далеко за її межами!

Тетяна МІЩУК, куратор 15-ФП групи

: