Search

Пам’ятаємо, шануємо, підтримуємо…

Наш календар

Пам'ятаємо, шануємо, підтримуємо…

1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН, а в Україні це також і День ветерана.

Рішення про щорічне відзначення в Україні Міжнародного дня громадян похилого віку та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян затверджено урядовою постановою від 26 вересня 1997 року. Відповідно до Указу Президента України від 24 вересня 2004 року № 1135/2004 Україна 1 жовтня відзначає і День ветерана.

З цієї нагоди директор ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого НУБіП України» Борис Павлюк відвідав села Зелений Гай та Печорна. Частина земель колгоспу ім..Шевченка в 1975 року ввійшли до складу Заліщицького радгоспу-технікуму, а багато сельчан трудились в новоствореному господарстві. Традицією для керівництва нинішнього фахового коледжу стала підтримка колишніх працівників, нині пенсіонерів, які знаходяться на заслуженому відпочинку.

В приміщенні адмінбудинку в с. Зелений Гай зібралися деякі з них. Староста сіл Зелений Гай і Печорна Марія Данилюк та директор коледжу Борис Павлюк щиро привітали ветеранів-пенсіонерів з Міжнародним днем людей похилого віку. Борис Степанович вручив присутнім пакунки з набором продуктів, смаколиків та передав Марії Миколаївні гостинці для інших старожилів сіл, які на протязі дня були вручені адресатам.

Слова вдячності від імені старожилів висловила ветеран освітянської ниви, яка працювала в місцевій школі Розалія Дмитрівна Боднарук. Вона підкреслила те, що літні люди цінять не тільки вміст отриманих подарунків, але насамперед ту увагу до них, яку проявляють нинішні керівники.

 

Найбільше багатство літніх людей — їх досвід, мудрість, вміння. Безмежна вдячність вам, дорогі представники старшого покоління, за безцінні знання та слушні поради, за готовність підтримати і допомогти, за гідний приклад для наслідування. А ми вас пам'ятаємо, шануємо і підтримуємо.

Юрій ВІЙТИК

: