Search

Україна починається з мене

 

                  Україна моя починається
                  Там, де туга моя кінчається
                  Край дороги, як пісня чарівна,
                  Починається Україна.
                  Україна моя починається
                  Там, де доля моя усміхається,
                  І, як небо, як даль солов’їна,
                  Не кінчається Україна... 

Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки, коли проливали  кров патріоти. Адже хто не знає минулого, той не вартий майбутнього.

Вірність і мужність – ось головні риси героїв : вірність своєму ідеалу та мужність у втіленні цього ідеалу в життя. Вірність і мужність аж до смерті! Герої творять дійсність, герої формують обличчя світу – вчора, сьогодні і завтра, бо вони готові віддати все, і в тому числі своє життя, щоби осягнути свою мету, щоби здійснити свою мрію.

Для нас, теперішніх молодих українців, важливо знати, що історія і сучасність України – це діло геройської української молоді. Саме тому, в ВП НУБіП України „Заліщицькому аграрному коледжі ім. Є.Храпливого” відбулися урочистості присвячені відкриттю кутка „Україна починається з мене”. Адже найменше, чим нація може віддячити своїм героям – зробити так, аби їхні світлі імена не пішли у забуття, а слугували наочним прикладом для прийдешніх поколінь. Ми молоде покоління повинні збудувати нову Україну, країну в якій подяка буде найвищою соціальною цінністю. А, цього можна досягти тільки тоді, коли кожен буде вболівати за долю країни.

У відкритті кутка взяли участь голова районної державної адміністрації Б.І.Шипітка, учасник революції гідності М.П.Гушуватий, та трудовий колектив і студенти коледжу. У своїх зверненнях Б.І.Шипітка, М.П.Гушуватий та М.В.Сопилюк подякували усім 

присутнім за те, що молодь згадує і вшановує пам’ять героїв Небесної сотні, за те, що демонструють єдність і незламність, адже Україні потрібні мудра, уміла, дбайлива і людяна нація.

Того ж дня представники колективу та студенти ВП НУБіП України „Заліщицький аграрний коледж ім. Є.Храпливого” взяли активну участь в мітингу-реквіємі, який відбувся в день пам’яті Героїв Небесної Сотні в місті Заліщиках біля Стелли Героїв Небесної Сотні. Тут представники духовенства різних конфесій району відправили поминальну панахиду за упокій душ Героїв Небесної Сотні та всіх, хто загинув у боротьбі за незалежність своєї держави. У спільній молитві учасники заходу помолилися за Небесну Сотню та встановлення миру і спокою в Україні.

До стелли Небесної Сотні учасники зібрання поклали квіти та запалені лампадки. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих Героїв України.
Хочеться, щоб кожен з нас завжди відчував себе частинкою нашої славної держави, ми – її сьогодення і майбутнє. У кожного є можливість зробити свій внесок у її розвиток. Україна з надією дивиться в завтрашній день, чекає на нас, завтрашніх господарів землі.


І.В.Костур
секретар педкабінету

 

: