Search

Світова велич Кобзаря

Наш календар

Світова велич Кобзаря

Його ім'я стало символом України. Його називають провісником нового життя, народним пророком, титаном духу, який уболівав за долю рідного народу, тому й залишив нащадкам духовний заповіт, що передається із покоління в покоління, від роду до роду. Духовну велич і красу українського слова він підніс на найвищу височінь. Тарас Шевченко був, є і навіки залишиться найголовнішою особистістю у становленні нашої держави.

Шевченкове слово і думка набувають особливого звучання з початком весни. Для шанувальників літературної та мистецької спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому.

З нагоди відзначення дня народження Тараса Григоровича Шевченка викладачі – філологи разом зі студентами ВСП «Заліщицький фаховий коледж ім. Є. Храпливого НУБіП України» провели ряд заходів, присвячених Великому Титану України.

В бібліотеці коледжу організовано виставку , під назвою «Велетень нескореного духу». Студенти 1 і 2 курсів взяли участь у олімпіаді з української літератури, де висловили свої думки в есе »Мій Шевченко» («Він був голосом народу , що боровся , голосом народного серця, і його слово, кинуте, як зерно, в землю свого віку не пропало, проросло…Голос Тараса Шевченка чути сьогодні в усьому світі, а він, співець сім'ї великих вольних народів, разом з нами ввійде в чудове майбутнє людства як брат і друг».) Студенти нашого коледжу взяли участь у всеукраїнському марафоні , присвяченому 209 річниці Шевченка та першому обласному конкурсі виконавців художнього слова в онлайн – форматі «Єднаймо душі Кобзаря». В холі коледжу транслювались різні відео презентації, звучали читання студентами поезій великого Кобзаря. Проведена виховна година у групах на тему «Син великого народу».

Як весна оновлює природу, так само поезія Великого Тараса оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, свою Україну.

Минатимуть роки, спливатимуть віки, а Тарас Шевченко залишатиметься в пам'яті нащадків, бо він став символом боротьби за свободу та незалежність не одного покоління українців. І сьогодні, у XXI столітті, коли нашу країну вчергове намагаються знищити, слова Шевченка додають усім нам сил для протистояння.



Свою Україну любіть. Любіть її… во время люте,

В остатню, тяжкую минуту

За неї Господа моліть.

Ірина Петрівна Сагайдак, Віра Іванівна Гойман,

викладачі філологічних дисциплін

: