Search

«Я душу одягну у вишиванку…»

«Я душу одягну у вишиванку…»

Для українця вишита сорочка — це не тільки прадавня частина гардеробу, що передавалась нащадкам та служила оберегом для його власника. Вишиванка – це орнаментальна скарбниця, колективний досвід, народний світогляд, що транслюється складною мовою вишивального мистецтва. Тут магічне та естетичне виступає в єдиному синтетичному взаємозв'язку. Це душа нашого народу, у вишивці зашифровано наш генетичний код.

19 травня 2023 року студенти, адміністрація, педагогічний колектив та усі працівники ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого НУБіП України» відзначали День вишиванки.

Традиційно лунали святкові вірші та пісні, а подвір'я коледжу майоріло різнокольоровими візерунками вишитих сорочок з різних куточків Тернопільської та Чернівецької областей.

Був проведений флешмоб, присвячений 125-річчю Національного університету біоресурсів та природокористування України та ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого».

На згадку, всі охочі робили фотографії біля святкового брендволу.

Концертну програму підготували студенти 22 та 24 груп разом з кураторами та художніми керівниками.

Сьогодні, коли росія напала не лише на нашу територію та наш народ, але й на нашу унікальну ідентичність та спадщину, ми як ніколи, маємо вшановувати культуру та історію нашої країни. Хоча багато українців зараз змінили свої вишиванки на камуфляж та уніформу, проте це ще більше єднає нас усіх у боротьбі за мир та незалежність нашої неньки України.

Слава Україні! Слава її Захисникам та Захисницям!

Ольга ЗАВІНСЬКА , Леся ЯРЕМЧУК, викладачі

: